Toronto Maple Leafs ei elänyt helppoa aikaa vuoden 2008 siirtotakarajalla. John Ferguson Jr:n tuhoisa aikaukausi oli tullut juuri päätökseensä, ja tällä kertaa GM:n puikoissa toimi Cliff Fletcher.

Maple Leafs -fanit vaativat suurta jälleenrakennusta, sillä seuran näytöt kaukalossa (ja sen ulkopuolella) olivat olleet umpisurkeita. Fletcher yritti toteuttaa fanien toiveet, mutta ongelmana oli, että suurella osalla pelaajista oli sopimuksessaan totaalinen kauppaamiset estävä pykälä.

Kun kapteeni Mats Sundin lopulta ilmoitti, että hän ei ole kaupan, asettuivat muut pelaajat hänen tuekseen. Kukaan ei olisi lähdössä, joten tilanne oli Fletcherin kannalta äärimmäisen hankala.

Mies oli kuitenkin onnistunut loihtimaan erään loistavan vaihtokaupan, kun se oli lähettämässä puolustaja Tomas Kaberlea Philadelphia Flyersiin. Vastineeksi seura olisi saanut nuoren ja lupaavan Jeff Carterin sekä ykköskierroksen varausvuoron.

Kauppa oli jo kaikilta osin valmis, mutta siinä oli yksi ongelma; Kaberlen sopimuksessa oli kauppaamisen estävä pykälä. Puolustaja myös vetosi tähän, kun hän kuuli treidistä. Pelkästään tästä syystä Maple Leafs jäi lopulta ilman 23-vuotiasta tulevaa NHL-tähteä.

Carter iski tästä seuraavalla kaudella 46 maalia ja yhteensä 84 tehopistettä. Kyseinen ykkösvaraus, joka olisi ollut osa kauppaa, päätyi lopulta Washington Capitalsiin, jonka se käytti puolustaja John Carlsoniin.

Ja kaikki tämä meni mönkään siitä syystä, että Kaberle ei suostunut luopumaan siirtoja estävästä pykälästään. Välillä elämä ei ole reilua.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.