Suomalaishyökkääjä Jori Lehterän maailma kääntyi kesän aikana päälaelleen, kun hän sai tietää tulleensa kaupatuksi St. Louis Bluesista Philadelphia Flyersiin. Täällä hän pääsee yhdistämään voimansa toisen suomalaisen, Valtteri Filppulan, kanssa.

Lehterä ei ollut lainkaan tietoinen siitä, että hänet tultaisiin kauppaamaan tämän kesän aikana. Suomalainen toki myönsi sen faktan, että viime kausi ei mennyt hänen kannaltaan nappiin. Hän teki nimittäin 64 runkosarjaotteluun vain seitsemän maalia ja yhteensä 22 tehopistettä.

– Minulla ei ole harmainta aavistusta, miksi Blues kauppasi minut, mutta se oli luultavasti minun kannaltani vain parempi näin, joten en suoraan sanottuna jaksa edes välittää siitä, Lehterä manasi St. Louis Dispatchin mukaan.

– Tämä on jääkiekon bisnes-puoli. On aina raskasta lähteä jostakin paikasta, kun tiedät kaikki kaverit ja kaupungin hyvin. Jääkiekon osalta tämä oli minulle kuitenkin hyvä asia. En pelannut lopulta kovinkaan hyvin ja nyt saan uuden alun uralleni.

Lehterä ei saanut vaihtokaupan tiimoilta alunperin minkäänlaista ilmoitusta seuralta, vaan asiasta kertoi aluksi hänen vaimonsa Lotta.

– Minulla ei ollut asiasta mitään tietoa. Vaimoni tökkäsi minua ja kertoi, että ”Hei sinä tulet pelaamaan Philadelphiassa ensi kaudella”. Sen jälkeen kävin läpi monia tunteita – sekä hyviä että huonoja.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.