Ottawa Senatorsin ruotsalaispuolustaja Fredrik Claesson on malliesimerkki siitä, ettei koskaan saa antaa periksi, ainakaan liian helpolla.

Jokainen meistä on kuullut ”kauhutarinoita” AHL:ssä pelaamisesta, ja ennen kaikkea siihen liittyvästä reissaamisesta, mutta koskaan nuo jutut eivät lakkaa hämmästyttämästä. Niinpä Claessoninkin kertomuksia lukee lähinnä leuka lattiassa.

– Bussireissut eivät ole mitään kovinkaan hauskoja. Yhden kerran meillä oli bussi, jonka iskunvaimentimet eivät toimineet ja otteluun oli neljän tunnin mittainen matka, ruotsalaispuolustaja avautuu Aftonbladetin haastattelussa.

– Osa pelaajista hyppi ylösalas, löivät jatkuvasti päänsä kattoon ja joutuivat aloittamaan ottelun pääkivun saattelemana. Lähtökohdat ottelun voittamiseen eivät siis olleet mikään ideaalit.

Toisaalta juuri nämä tarinat ovat myös melkoista huumoria, vaikka ne totista totta ovatkin, ja se yhdistää varmasti pelaajia sekä sitä kautta helpottaa asioiden käsittelemistä.

– Sitten oli eräs kerta, jolloin bussiin ei puhaltanut mitään muuta kuin lämmintä ilmaa ja myöskään ikkunoita ei saanut auki. Niinpä kaikki makasivat alasti bussissa. Näitä tarinoita on paljon.

Joku heikkoluontoisempi olisikin saattanut sanoa jo monta kertaa ”kiitos, mutta ei kiitos” ja paeta jo pelkästään toimivien linja-autojen perässä Eurooppaan, puhumattakaan lyhemmistä pelimatkoista.

Claesson halusi kuitenkin taistella unelmansa puolesta. Niinpä hän paahtoi hammasta purren läpi neljä kautta ja lähes 300 ottelua kestäneen AHL-oppikoulun.

Lopulta portti ”taivaaseen” aukesi, kun hän viime kauden aikana löi itsensä läpi Senatorsin NHL-miehistössä ja vakiinnutti pelipaikkansa maailman kovimmassa kiekkoliigassa.

– Kun allekirjoitin tulokassopimukseni, sanoin itselleni, että NHL:ään nouseminen tulee ottamaan vähintään kolme vuotta. Kolmen vuoden jälkeen ajattelin, että jos lähden nyt kotiin, en tule todennäköisesti enää koskaan saamaan uutta mahdollisuutta.

– Päätin, että taistelen vielä vuoden verran. Niinpä sitten sain joulun aikaan hieman vastuuta ja vuotta myöhemmin olin jo vakiokasvo NHL:ssä.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.