NHL-kausi 2016-17 oli monelle tulokaspelaajalle jopa tarunhohtoinen – etunenässä Auston Matthewsille ja Patrik Laineelle – mutta sen sijaan Jesse Puljujärvelle se oli aivan jotain muuta.

Kun Puljujärvi putosi yllättäen vuoden 2016 NHL Draftissa Top 3:en ulkopuolelle, ja Edmonton Oilersin hyppysiin, tiedettiin Albertassa, että tarjolla oli jotain todella spesiaalia.

Tuosta ”spesiaalista” ei saatu kuitenkaan vielä Puljujärven tulokaskauden aikana juurikaan esimakua, sillä suomalaisnuorukaisella oli pahoja vaikeuksia sopeutua NHL-kaukaloihin. Kun tuohon lisättiin vielä Oilersin valmennusjohdon omituiset peluutuspäätökset ”Puljun” suhteen, teki se kaikesta entistä vaikeampaa.

Tosiasia on siis se, että Puljujärvi oli kaukana siitä tasosta, jolla hän pystyy pelaamaan, mutta edelleen Oilersin johtoportaan näkemys 19-vuotiaasta laituristaan on sama – heillä on jotain erityislaatuista käsissään.

– Olen tyytyväinen hänen kehitykseensä ja hän tulee olemaan pelaaja, jolla on suuri vaikutus pelin kulkuun. Joka kerta, kun hän koski AHL:ssä kiekkoon, se muuttui maalintekopaikaksi, Oilersin GM Peter Chiarelli paaluttaa SB Nationille.

Itse asiassa jälki olisi voinut olla vieläkin kovempaa, mikäli Puljujärvi olisi kyennyt pitämään turhautumisensa paremmin kurissa.

– Tapasin hänen kanssaan pari kertaa tämän vuoden puolella ja hän oli todella turhautunut peliinsä. AHL on vaativa ja vaikea sarja… joten hänellä oli itse asiassa aika hyvä kausi. Muistaakseni hän teki 12 maalia ja tuo määrä olisi voinut helposti olla 20.

Puljujärven uskotaan yleisesti ottaen murtautuvan Oilersin NHL-miehistöön lopullisesti ensi kauden aikana sekä myöskin saavan paremmat mahdollisuudet antaa näyttöjä valmennusjohdolle.

Ylipäätään hänelle löytyy tilaa oikealta laidalta, sillä siis omalta paikaltaan, sillä siinä missä vasen laita on miinoitettu melkoisen hyvin, ratkaisee oikean laidan kohtalon näillä näkymin nelikko Puljujärvi, Ryan Strome, Zack Kassian & Anton Slepyshev. Toki myös Jaromir Jagr on yhdistetty voimakkaasti juuri Oilersiin ja hänen hankintansa muuttaisi tilannetta melkoisesti.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.