Jos olet joskus miettinyt salaisuutta Mikael Granlundin huiman kehityksen suhteen luistelun osalta, se saattaa hyvinkin löytyä taitoluistelun puolelta.

Minnesota Wildin parhaana pistemiehenä viime kaudella kunnostautunut, ja ylivoimaisesti NHL-uransa parhaat tehopisteet tehnyt, Granlund on käyttänyt osana kesäharjoittelumetodejaan taitoluistelua.

Nyt Aleksander Barkov paljastaa MTV:n Tulosruutu-lähetyksessä, että hän on lähtenyt seuraamaan maanmiehensä jalanjäljissä ja saanut vahvat suositukset tähän nimenomaan Granlundilta sekä myös asioidenhoitajiltaan.

– Pelihän menee koko ajan nopeemmaksi, liigaan tulee koko ajan nopeita ja pieniä pelaajia, ja kun niiden perässä yrittää pysyä, niin ei ole kauheen mukavaa. Ite, kun kehittää tuota luistelua, niin pystyy olla yksi niistä, vaikka isokokoinen oon.

21-vuotiasta suomalaissentteriä on kesän aikana valmentanut taitoluisteluvalmentaja Kaisa Arrateig.

– Suuri ero on siinä helppoudessa ja jotenkin koko sen luisteluasennon ja painopisteen löytymisessä. Se on varmasti yksi asia, joka tulee helpottamaan ”Sashan” pelaamista, Arrateig kehaisee.

Barkov paljastaa jo nyt huomanneensa todella hyödyllisiä juttuja tekemisessään, mitkä ovat siis tarttuneet matkaan Arrateigin kautta.

– Se on jäänyt mieleen, että mitä vähemmän tekee turhia juttuja, niin sitä nopeemmin pääsee liikkeelle ja eteenpäin; sitä kautta käyttää vähemmän energiaa, niin tämähän on ihan täydellistä.

– Tuntuu, että tuo luistelu on vähän sellaista taloudellisempaa ja pystyy treenaamaan pidempään.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.