Yhdessä vaiheessa vaikutti jo siltä, että venäläispuolustaja Alexei Marchenkosta kasvoi Detroit Red Wingsin vakikokoonpanoon kuuluva pelaaja, sillä venäläisen pelimäärät punasiipien takalinjoilla kasvoivat jatkuvasti.

Esimerkiksi kaudella 2015-16 hän pelasi Red Wingsin riveissä jo 66 runkosarjaottelua, joissa peruspakki pamautti taululle tehot 2+9.

Viime kaudella kuitenkin tapahtui jotakin, sillä Marchenko pelasi Red Wingsin riveissä vain 30 ottelua. Tämän jälkeen, tämän vuoden helmikuussa, seura asetti venäläisen waiver-listalle, josta hänet nappasi riveihinsä Toronto Maple Leafs.

Kiekkomekassa Marchenko kiekkoili lopulta vain 11 ottelun verran tehoin 1+1. Hän ei onnistunut vakuuttamaan seurajohtoa tarpeeksi, minkä johdosta hänet asetettiin muutama päivä sitten unconditional waiver -listalle.

Kun seura toimii jonkin pelaajansa kanssa tällä tavoin, tarkoittaa se lähes jokainen kerta sopimuksen ulosostoa. Tämä oli myös Marchenkon kohtalo, joka suuntaakin nyt seuraavaksi KHL-kaukaloihin.

Huhuissa hänet on ehditty yhdistämään jo hänen entisen seuransa CSKA Moskovan riveihin, mutta vielä tässä vaiheessa keneltäkään osapuolelta ei ole kuultu mitään virallista. Miehen agenttina toimiva Dan Milstein on kuitenkin ehtinyt jo varmistamaan sen, että Marchenko suuntaa ensi kaudeksi takaisin KHL:ään.

Milstein lisäsi vielä tämän perään, että Marchenkon hartaana toiveena on palata vielä jokin kaunis päivä takaisin NHL:ään.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.