NHL:ssä nähdään vuosittain pelaajia, jotka eivät jostain syystä onnistu pitämään edelliskauden tasoaan yllä. Näin kävi myös menneellä sesongilla, ja nyt kanadalainen The Score on listannut nettisivuillaan kymmenen pelaajaa, jotka palaavat ensi kaudella takaisin vanhalle tasolleen.

Joe Thornton, San Jose Sharks

Thornton palkittiin kuluvan kesän aikana vuoden mittaisella jatkosopimuksella, joka on arvoltaan jopa 8 miljoona dollaria. Tämä siitäkin huolimatta, vaikka kanadalaissentteri pelasi viime kaudella huonoimman vuotensa miesmuistiin.

Thornton on aina ollut loistava pelintekijä, mutta useimmiten hänen maalimääränsä ovat huidelleet noin 20 molemmin puolin. Viime kaudella veteraani teki pelaamissaan 79 runkosarjaottelussa vain seitsemän maalia, mikä on luvattoman huono saldo.

Thorntonin kohdalla voitaneen puhua siitä, että hänen tarvitsee olla vain hiukan itsekkäämpi. Hän nimittäin laukoi viime kaudella vain yhden kerran ottelua kohden.

Anze Kopitar, Los Angeles Kings

Pisteiden valossa Kopitarin viime kausi oli hänen heikoin NHL-kaukaloissa, sillä hän onnistui tekemään 76 otteluun vain 12 maalia ja yhteensä 52 tehopistettä. Lisäksi hänen tehotilastonsa oli surkea -10.

Kuin sattumalta viime kausi oli Kopitarin kohdalla myös ensimmäinen hänen jättimäisestä jatkosopimuksestaan, jonka myötä hän tienaa keskiarvolta 10 miljoonaa dollaria kautta kohden. Samalla hän toimi ensimmäistä sesonkiaan Kingsin kapteenina.

Kenties uudet ja vaihtuneet olosuhteet vaivasivat Kopitarin pelaamista. Nyt hän pääsee nousemaan takaisin jaloilleen uuden valmennuksen alaisuudessa.

Matt Duchene, Colorado Avalanche

Avalanchen kausi oli kokonaisuudessa katastrofaalisen huono, eikä sen pelaajista juuri kenelläkään kulkenut kovinkaan lujaa.

Fiasko on nyt kuitenkin taakse jäänyttä elämää, ja seuran tähtipelaaja Matt Duchene pyrkii kipuamaan muun seuran tavoin takaisin jaloilleen. Ei ole kysymystäkään siitä, etteikö tämä olisi mahdollista. Duchene on nimittäin erinomainen pelaaja, joka vain sattui epäonnistumaan muun joukkueen tavoin pahemman kerran.

Andrew Ladd, New York Islanders

Ladd kaupattiin kesken toissa kauden pitkäaikaisesta seurastaan, Winnipeg Jetsistä, Chicago Blackhawksiin ja viime kesänä hän teki sopimuksen New York Islandersiin.

Voimahyökkääjä aloitti surkeasti, sillä hän onnistui tekemään vain neljä maalia ensimmäisen 32 ottelun aikana. Hän päätyi lopulta kuitenkin lukemaan 23, joka on kohtalainen hänen tasoiselleen pelaajalle.

Ladd keräsi tililleen kuitenkin vain kahdeksan syöttöpistettä, joten 78 ottelusta hänen pistesaldonsa oli lopulta 23+8.

Dylan Larkin, Detroit Red Wings

Larkinin ensimmäinen kausi NHL:ssä oli loistava, sillä hän iski toissa sesongin aikana 82 runkosarjaotteluun 23 maalia ja yhteensä 45 tehopistettä. Kuitenkin viime kaudella pistemäärä tippui 32:een, jonka on parannuttava tulevalla kaudella.

Larkin on eittämättä modernin NHL-kiekkoilijan prototyyppi, eli isokokoinen ja äärimmäisen hyvä luistelija. Ei ole siis olemassa mitään syytä, miksei yhdysvaltalainen palaisi takaisin omalle tasolleen.

Chris Kunitz, Tampa Bay Lightning

Kunitzilla on ensi kaudella edessään totaalinen maisemanvaihdos, sillä Pittsburgh Penguinsin pitkäaikainen hyökkääjä päätyi lopulta tekemään sopimuksen Tampa Bay Lightningin kanssa.

Kunitz on toki pian jo 38-vuotias, mutta tästäkin huolimatta hänen mennyt kautensa oli tehojen valossa äärimmäisen heikko. Mies onnistui nimittäin viimeistelemään vain yhdeksän maalia 71 runkosarjaottelun aikana.

Bobby Ryan, Ottawa Senators

Ryanin kausi oli kaksijakoinen. Runkosarjassa hän teki 62 otteluun vain 13 maalia ja yhteensä 25 tehopistettä, mutta pudotuspeleissä meininki oli toisenlaista. Kevään 19 kamppailussa mies nimittäin iski tehot 6+9, joten hän vain kymmenen pisteen päähän runkosarjan tehoistaan.

Hän siis käytännössä katosi NHL-maailman tähtikartalta, mutta palasi sinne takaisin vieläkin nopeammalla aikataululla. Tämän vuoksi on syytä olettaa, että hän jatkaa ensi kaudella samaa rataa, kuin pudotuspeleissä.

Patrick Sharp, Dallas Stars

Sharp pelasi kauden aikana vain 48 ottelua, mutta tästäkin huolimatta hän teki näissä vain kahdeksan maalia ja yhteensä 18 tehopistettä. Se on entiseltä tähtihyökkääjältä naurettavan pieni määrä.

Nyt hän palaa takaisin vanhaan kotiinsa, Chicago Blackhawksiin, joten osoitteen vaihtaminen kesän aikana tekee veteraanilaiturille takuuvarmasti hyvää.

Nick Bjugstad, Florida Panthers

Bjugstad taikoi kaksi vuotta sitten taululle 24 maalia ja yhteensä 43 tehopistettä. Viime kaudella hyökkääjä onnistui tekemään kuitenkin vain seitsemän maalia ja yhteensä 14 tehopistettä.

Bjugstadin kausi oli muutoinkin todella hankala, sillä hän pelasi loukkaantumisten vuoksi vain 54 ottelua. Joka tapauksessa 14 tehopistettä Bjugstadin kaltaiselta pelaajalta on äärimmäisen huonosti.

Nyt Panthersilla on kuitenkin uusi valmennus ja Bjugstad on terve mies. Ei ole siis olemassa esteitä, miksi mies ei palaisi takaisin vanhalle tasolleen.

 

Anthony Duclair, Arizona Coyotes

Kaikki alkoi Duclairin osalta loisteliaasti, kun hän siirtyi New York Rangersista Arizona Coyotesiin kaksi vuotta sitten. Ensimmäisellä kaudellaan kanadalaishyökkääjä keräsi tililleen 20 maalia ja yhteensä 44 tehopistettä, joten hän oli marssimassa vastustamattomasti kohti suurempaa valokeilaa.

Viime kaudella Duclair onnistui kuitenkin iskemään 58 otteluun vain surkeat viisi maalia, joten lienee sanomattakin selvää, että putkeen ei mennyt.

Kyseessä on kuitenkin jo NHL-tasonsa todistanut 21-vuotias hyökkääjä, joten kirvestä ei kannata heittää vielä tässä vaiheessa kaivoon.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.