Winnipeg Jetsin pelaajahautomossa syntyi viime kauden aikana uusi supertähti, sillä tulokasstatuksella pelannut Patrik Laine iski 73 otteluun 36 maalia ja yhteensä 64 tehopistettä.

Millä tahansa mittarilla tämä olisi lähes kenelle tahansa pelaajalle kova määrä, mutta nyt kyseessä oli vielä kaiken lisäksi eurooppalainen tulokaspelaaja, joka pelasi ensimmäisen kautensa Pohjois-Amerikan kaukaloissa.

Nyt Jetsin kapteenistoon kuuluva Dustin Byfuglien on avautunut Laineen tekemisestä. Supertähti toivookin suomalaishyökkääjältä ensi kaudella suuria asioita, muun muassa sen, että hän yhä vain parantaisi tekemistään viime kaudesta. Tästä hänellä ei tosin ollut mitään epäilyksiä.

– Toivot, että tällainen nuori kaveri tulee takaisin ja tekee meille samoja asioita, kuin viime vuonna. Sitä aina odottaa ensi kautta sen jälkeen, kun olet nähnyt, mihin nuoret pelaajat ovat kykeneväisiä ja odotat innolla, mihin he pystyvät seuraavaksi. Se siinä on jännittävää, kun joukkueessa on niin paljon nuoria kavereita ja niin paljon talenttia, Byfuglien kertoi NHL.com:n mukaan.

– Luulen, että hänellä tulee olemaan jälleen hyvä kausi, sillä nämä nuoret kaverit tuppaavat yleensä tekemään kesällä valtavasti töitä, jotta he olisivat tulevalla sesongilla parempia pelaajia. Koko hyökkäysosastomme tulee olemaan menestyksekäs, sillä siellä on niin paljon puhdasta talenttia.

Byfuglien myös uskoo, että Laineen ja muiden nuorten kumppaneiden johdolla Jets tulee jälleen nousemaan uudelle tasolle, kenties jopa pudotuspeleihin saakka.

– Jokainen kausi aloitat jälleen nollista. Ainoa mitä sinun pitää tehdä, on marssia kaukaloon, tehdä kovaa töitä ja rakentaa oma kohtalosi. Aloitat nollista ja rakennat sen päälle ja sitten katsotaan, miten pitkälle pääset. Me toivomme ja suunnittelemme, että tänä vuonna etenemme paljon pidemmälle, kuin menneinä vuosina.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.