Dallas Stars päätti varata viime kesän varaustilaisuudessa Miro Heiskasen ensimmäisen kierroksen kolmantena pelaajana. Lienee siis sanomattakin selvää, että seuralla on suomalaispuolustajaa kohden aivan valtaisat odotukset.

Heiskanen onnistui vakuuttamaan monet erityisesti vuoden vaihteen nuorten MM-kisoissa, joissa puolustaja ei tuntunut tekevän lainkaan virheitä.

Tämän suhteen NHL-scoutit alkoivat parhaimmillaan vertaamaan häntä legendaariseen ruotsalaispuolustajaan, Nicklas Lidströmiin, jota monet pitävät kaikkien aikojen parhaana eurooppalaisena pelaajana.

Lidström oli omana aikanaan äärimmäisen hyvä kahden suunnan puolustaja, joka ei tuntunut tekevän koskaan minkäänlaisia virheitä. Ruotsalainen onnistui myös kertaalleen rikkomaan urallaan 80 tehopisteen rajan, mikä on puolustajalta uskomaton suoritus.

Heiskanen pysyy kuitenkin nöyränä, sillä hän tietää, että matka kohti huippua on yhä pahasti kesken.

– Haluan olla jokaikinen päivä yhä vain parempi ja parempi, joten minun on harjoiteltava todella kovaa. Viime MM-kisoihin verrattuna meidän on myös pelattava paljon parempi. Haluan olla jokainen kerta parempi pelaaja, kun astun jäälle, Heiskanen uhosi SB Nationin mukaan.

Suomalaispuolustaja on tehnyt jo aikaisemmin päätöksensä sen suhteen, että hän aikoo pelata vielä ainakin ensi kauden ajan Suomen Liiga-kaukaloissa, HIFK:n riveissä.

– Kyllä, luulen, että minulle tekee todella hyvää pelata vielä yksi vuosi Liigassa ja saada alleni hyvä vuosi. NHL:ssä pelataan enemmän pelejä, joten pystyn harjoittelemaan kroppaani parempaan kuntoon täällä pelatessani.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.