Suomalaispuolustaja Henri Jokiharju koki viime kesänä kenties jääkiekkouransa mahtavimman hetken, kun Chicago Blackhawks varasi nuorukaisen 29. varausvuorollaan.

Toki huippulahjakkuuksien suhteen varausvuorot eivät ole minkäänlainen harvinaisuus, mutta se tapa miten Blackhawks kuulutti nuorukaisen lavalle, ei jättänyt ketään kylmäksi.

Seuran GM:nä toimiva Stan Bowman oli jo julkistamassa Jokiharjun nimen koko kansan tietoisuuteen, kunnes hän keskeytti puheensa. Tämän jälkeen hän kutsui lavalle Blackhawksin kaksi suurinta tähteä, Jonathan Toewsin ja Patrick Kanen.

Lopulta juuri Kane oli se henkilö, joka sai kunnian kuuluttaa Jokiharjun estradille. Tai oikeastaan Jokiharju oli osapuolista se, joka oli takuuvarmasti enemmän kuin otettu kyseisestä kunniasta.

No, varaustilaisuus oli ja meni ja jokainen osapuolista on jo palannut takaisin arkeen. Kane ja Toews tulevat loistamaan ensi kaudella jälleen Blackhawksin paidassa, kun taasen Jokiharju jatkaa uraansa WHL-seura Portland Winterhawksin riveissä.

Kanadalainen The Hockey News on kuitenkin listannut sivuillaan ilmestyvässä ”Future’s Watch” -juttusarjassa jokaisen NHL-seuran lupaavimmat pelaajat. Blackhawksin kohdalla nähtiin yksi suomalaisnimi, joka oli juurikin Jokiharju.

Suomalaispuolustaja oli sijoitettu listalla komeasti sijalle neljä, eikä hänen yläpuolellaan ollut kuin Alex DeBrincat, Chad Krys sekä Gustav Forsling.

Jokiharjulla on kuitenkin vielä matkaa todelliseksi NHL-pelaajaksi, sillä sivusto epäilee suomalaisen siirtyvän kokonaan taalajäille vasta kaudella 2020-21.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.