Me kerroimme eilen Boston Bruinsin ja tähtihyökkääjä David Pastrnakin jatkosopimusneuvottelujen olevan pahasti pattitilanteessa.

Bruinsin suomalaisvahti Tuukka Rask avasi tilannetta Boston Heraldille, kommentoiden muun muassa rahan olevan nuorille pelaajille tärkeässä roolissa, ja tänään Pohjois-Amerikan suunnalta kantautui huhu: Pastrnak saattaa joutua kaupatuksi.

– Mitä olen nyt kuullut, en olisi ollenkaan yllättynyt, mikäli David Pastrnak kaupattaisiin Boston Bruinsin toimesta, entinen pelaaja-agentti, ja nykyinen NHL Networkin asiantuntija, Brian Lawton twiittasi.

Luonnollisesti tämä aiheutti pienimuotoisen kaaostilanteen Bruins-fanien keskuudessa, sillä se herätti pahoja muistoja menneisyydesä; monet alkoivatkin puhua ”tylerseguinien” tapahtumisesta uudelleen ja samassa asiayhteydessä nostettiin esille muita Bruinsin tekemiä surkeita pelaajakauppoja, kuten Joe Thorntonin, Phil Kesselin ja Dougie Hamiltonin kaupat.

Huhuille saatiin kuitenkin jonkinasteinen stoppi, kun Bruinsin GM:nä toimiva Don Sweeney lähetti seuraavan sähköpostiviestin Boston Globille.

– En ole kauppaamassa Pastrnakia, viestissä luki kaikessa yksinkertaisuudessaan.

Kyseessä ei olisi kuitenkaan ensimmäinen kerta, kun GM sanoo toista, mutta toimiikin tismalleen päinvastoin. Toki myös Pastrnakin agentti J.P. Barry puhui samansuuntaisesti, joskin hän jätti puheillaan myös jonkinasteista aihetta huoleen.

– Me jatkamme neuvotteluita – aikaa on vielä runsaasti. Davidin mielessä on allekirjoittaa pitkä sopimus Bruinsin kanssa. Toivottavasti löydämme neuvotteluissa sopimusrakenteen, joka tyydyttää molempia osapuolia.

Mikäli Bruins olisi tosissaan kauppaamassa Pastrnakin, puhuttaisiin tässä kesän eittämättä yllättävimmästä ja todella sensaatiomaisesta kaupasta. 21-vuotias tshekkilaituri nousi nimittäin päättyneellä kaudella NHL:n eliittiin, kun hän nakutti tulokassopimuksensa viimeisellä kaudellaan 75 runkosarjaotteluun upeat tehot 34+36=70.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.