Koko kesän shokeeraavin vaihtokauppa nähtiin Columbus Blue Jacketsin ja Chicago Blackhawksin orkestroimana, kun Jarmo Kekäläinen hankki tähtihyökkääjä Artemi Panarinin ohiolaisseuraan.

Kaupassa toiseen suuntaan siirtyi hyökkääjä Brandon Saad, joka itse asiassa oli kaupattu vain kaksi vuotta sitten Columbukseen – mistäpä muualtakaan kuin Chicagosta. Edessä oli siis paluu seuraan, jossa hän oli pelannut kolme ensimmäistä NHL-kauttaan ja voittanut kaksi Stanley Cupia.

Siirron keskiössä oli kuitenkin Panarin ja lukuisat Blackhawks-fanit kyseenalaistivatkin vaihtokaupan todella voimakkaasti. Ennen kaikkea kyse oli venäläispelurin poikkeuksellisesta kemiasta supertähti Patrick Kanen kanssa.

Siinä, missä kauppa sai lähes jokaisen jääkiekkoihmisen ja lätkäfanin leuan putoamaan lattiaan, oli myös Panarin itse kuin puulla päähän lyöty. Myöskään hänellä ei siis ollut mitään tietoa siitä, että hänen kauppaamistaan harkittiin.

– Ainoa sapettava tekijä siinä oli sen (kaupan) yllätyksellisyys. Nyt olen kuitenkin jo rauhoittunut ja itse asiassa murehdin asiaa kokonaisuudessaan vain parin päivän ajan, Panarin avaa venäläislehti Sport-Expressin haastattelussa.

Panarin näkeekin nyt, kun shokkitila on jäänyt jo kauaksi taakse, miksi Blackhawks halusi tehdä kaupan ja miten loistavan tilaisuuden siirto Columbukseen tarjoaa hänelle itselleen.

– Olisin luultavasti toiminut samoin, jos olisin (Chicagon) GM. Brandon Saad on hyvä pelaaja, jonka sopimus on voimassa vielä neljä vuotta ja hänen kanssaan Chicago on voittanut Stanley Cupin.

– Ja itse asiassa minun kannaltani tämä on hyvä asia ja toivon, että Columbuksessa peliä tullaan viemään eteenpäin enemmän minun kauttani.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.