Boston Bruinsin osalta kesän eittämättä tärkein tehtävä on ollut jatkosopimuksen sorvaaminen tähtihyökkääjä David Pastrnakille, mutta sellaista ei ole edelleenkään kuulunut.

Nykyisin 21-vuotias tshekkipeluri murtautui Bruinsin kokoonpanoon heti NHL-varauksensa jälkeisellä kaudella, kun hän naulasi NHL-uransa ensimmäisiin 46 runkosarjaotteluun tehot 10+17=27.

Seuraava kausi sujui hyvin samanlaisissa merkeissä; toisin sanoen toisen vuoden kirous vaivasi, ainakin joiltain osin, mutta viime kaudella häneltä nähtiin todellinen läpimurto aivan NHL:n eliittiin. Pastrnak nimittäin nakutti 75 runkosarjaotteluun tehopisteet 34+36=70 ja nousi eittämättä yhdeksi seuran kirkkaimmista tähdistä.

Koska päättynyt kausi oli Pastrnakille jo kolmas, päättyi hänen tulokassopimuksensa. Niinpä Bruins on neuvotellut pitkin kesää jatkosopimuksesta laiturinsa kanssa, mutta yhteisymmärrystä ei olla edelleenkään löydetty.

”Pelaajan on oltava hieman itsekäs”

Bruinsin ykkösvahti Tuukka Rask ei ole kuitenkaan turhan huolissaan joukkuekaverinsa tilanteesta, vaan uskoa jatkosopimuksen syntymiseen riittää.

– Olen varma siitä, että he löytävät yhteisymmärryksen. Pelin henki on nykyään tämä: Kun näiden nuorten kaverien ensimmäiset sopimukset päättyvät, ja he ovat loistaneet kaukalossa, he haluavat rahaa, Rask paaluttaa Boston Heraldin haastattelussa.

– Sellaisessa maailmassa me elämme ja joissain tapauksissa seurat joutuvat tukalaan paikkaan, kiitos palkkakattotilanteen. Mutta olen kaikesta huolimatta varma, että he saavat selvitettyä asiat jossain vaiheessa.

– Hän on osoittanut olevansa huippumaalintekijä tässä liigassa ja hän haluaa rahaa. Molempia osapuolia on siis helppo ymmärtää. Tokikaan minulla ei ole mitään tietoa, että paljonko hän pyytää ja mikä tilanne tällä hetkellä on.

Bruinsin GM:nä toimiva Don Sweeney paljasti pari viikkoa sitten, että tällä hetkellä jatkosopimusneuvottelut seisovat paikallaan.

Pahimmassa tapauksessa neuvottelut venyvät runkosarjan puolelle, kuten esimerkiksi viime kaudella Anaheim Ducksin ja Hampus Lindholmin kohdalla, mikä on luonnollisesti kaukana optimitilanteesta.

– Luonnollisesti hän haluaa pelata, mutta samaan aikaan hän ei halua allekirjoittaa sopimusta, johon hän ei ole tyytyväinen. Pelaajan on välillä oltava hieman itsekäs. Ura on lyhyt ja sitä haluaa päästä tienaamaan, kun sinulla on mahdollisuus siihen.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.