Melkoisen näyttävänä mailataiturina tunnettu Paul Barber postasi Instagramiin valelämärihaasteen, johon Florida Panthersin suomalaissentteri Aleksander Barkov päätti vastata.

Barber on kaveri, joka postailee kikkavideoita sosiaaliseen mediaan, mukaillen muun muassa Patrick Kanea ja kumppaneita sekä kehittäen myös omia kikkojaan.

Tällä kertaa hän näytti upean valelämärin, jossa ideana on ottaa kiekkoon mailalla niin pieni kontakti, että se liikauttaa pelivälineen takaisin pelaajan haltuun. Barkov näki kyseisen videon Instagramissa ja päätti vastata haasteeseen postaamalla oman versionsa tuosta tyylikkäästä kikasta.

Barkov kirjoitti videonsa yhteyteen viestin ”Sori kaverit, oli pakko”.

Lopulta Barber teki ”näytteistä” yhden videon, jossa on siis mukana myös Barkovin suoritus.

Barber paljastaa postauksensa yhteydessä, että itse asiassa harhautuksessa oli kyse nimenomaan Barkovin kopioimisesta, sillä hän paljastaa Panthers-pelurin olevan yksi hänen suosikkipelaajistaan ja samalla kertoo nähneensä suomalaisen tekevän kyseisen kikan sekä kämmen- että rystypuolelta otteluiden alkulämmittelyissä.

Seuraavaksi jäämme odottamaan, koska kyseinen harhautus nähdään Barkovin toimesta NHL-jäillä. 21-vuotias hyökkääjä on yksi NHL:n viekkaimmista pelaajista ja hänellä on taalaliigassa kaikkien aikojen viidenneksi kovin onnistumisprosentti (51,70).

Kaiken kaikkiaan Barkov on ampunut NHL-jäillä 29 rankkaria ja maalinteossa hän on onnistunut peräti 15 kertaa. Hänen edellään kyseisessä tilastossa ovat Brandon Pirri, T.J. Oshie, Jakob Silfverberg sekä Jacob Josefson.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.