Kuka muistaakaan sentteri Alexei Yashinin? Tai no, luultavasti jokainen, joka on seurannut NHL:ää millään tasolla 10 vuotta sitten, sillä kyseessä oli kenties yksi Ottawa Senatorsin seurahistorian vihatuimmista pelaajista.

Hän aloitti uransa Kanadan pääkaupungissa vuonna 1993. Hänet oli varattu vuotta aiemmin Senatorsiin koko tilaisuuden toisena pelaajana.

Kaikki kulminoitui kuitenkin kauteen 1999-2000, kun Yashin kieltäytyi pelaamasta yhtä ainutta ottelua. Tämä juontui siitä, kun Senators ei suostunut neuvottelemaan venäläissentteri kanssa uudesta jatkosopimuksesta.

Tämän jälkeen hän pelasi yhden kauden vielä Senatorsin riveissä, mutta vuonna 2001 oli edessä siirto New York Islandersiin. Hän kiekkoili saarelaisten riveissä vuoteen 2007 saakka, kunnes hänen mammuttimainen sopimuksensa ostettiin ulos. Islanders maksoi Yashinille palkkaa aina vuoteen 2015 saakka.

Oli kuitenkin eräs kaunis päivä, kun Yashin oli matkalla Detroit Red Wingsiin. Tällöin elettiin vuotta 1995, ja vaihdossa Senators olisi saanut Red Wingsin ikonipelaaja Steve Yzermanin. Siis pelaajan, joka johdatti Red Wingsin kapteenina kolmesti Stanley Cupin mestaruuteen.

Huhujen mukaan Red Wings -fanit pitivät mahdollista vaihtokauppaa alunperin hyvänä ideana, mutta luojan kiitos, jokaisen osapuolen kannalta, se jäi lopulta toteuttamatta. Tai no, Senators-fanit voivat olla tämän suhteen hyvin eri mieltä.

Erään teorian mukaan vaihtokauppa oli jo seurojen osalta valmis, mutta Red Wingsin omistajaporras puuttui asiaan, ja kauppa jäi lopulta toteuttamatta.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.