Yhdysvaltojen Virginian osavaltiossa, Charlottesvillen kaupungissa, nähtiin eilen mielenosoitus, johon osallistuivat uusnatsit. Heillä oli myös käytössään jonkin sortin tunnus, joka oli ilmiselvä mukaelma Detroit Red Wingsin logosta.

Seura reagoi tähän välittömästi julkaisemallaan tiedotteella, jossa se kertoi muun muassa, että se harkitsee oikeustoimia logon väärinkäytön vuoksi.

Nyt myös NHL on asettunut yhden sen perinteikkäimmän seuransa tueksi, sillä myös liiga julkaisi oman tiedotteensa. Tässä se kertoi muun muassa sen, että se tekee kaikkensa, jotta näin ei pääsisi enää tapahtumaan.

– Me olemme luonnollisesti tyrmistyneitä siitä, että meidän tuotettamme on käytetty todella sopimattomalla tavalla tämän viikonlopun aikana Charlottesvillessä. Tämänlainen käytös on täydellinen vastakohta sille, mitä liigamme pitää tärkeänä ja mihin se muita rohkaisee, NHL:n tiedotteessa todettiin.

– Tulemme reagoimaan tähän välittömästi ja tekemään kaikkemme varmistaaksemme, että tällaista väärinkäytöstä ei tule enää tapahtumaan.

Red Wings on käyttänyt nykyistä logoaan vuodesta 1932 lähtien. NHL:n kannalta eilinen uutinen oli surkea etenkin sen suhteen, se on pyörittänyt jo vuosia ”Hockey Is For Everyone” -kampanjaa, jonka avulla se on pyrkinyt tuomaan jääkiekon jokaisen ihmisen ulottuville, taustasta huolimatta.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.