NHL:ää ei nähdä mukana vuoden 2018 talviolympialaisissa, ja mikäli Ottawa Senatorsin omistajana toimivan Eugene Melnykin puheista on pääteltävissä jotain, ei seuraomistajilla ole järin kovaa hinkua osallistua myöskään tuleviin olympialaisiin.

Useat NHL-pelaajat ovat viime aikoina ilmaisseet pettymyksensä sen suhteen, ettei heitä päästetä osallistumaan olympialaisiin.

Yksi näistä pelaajista avoimesti puhuneista pelaajista on ollut Senatorsin ruotsalaiskippari Erik Karlsson, joka puhui aiheesta jo keväällä erittäin suorasukaisesti.

– Paskaahan tämä on. En ymmärrä päätöstä. Se, että he päättivät tehdä tämän lajillemme, on valitettavaa koko jääkiekolle ympäri maailman. Tämä tulee satuttamaan lajia ja pahasti, Karlsson avautui Ottawa Citizenille.

– He (NHL) ei halunnut edes käydä asiaa läpi kanssamme. Tässä on kyse täysin heistä. Valitettavasti me olemme siis jälleen tilanteessa, jossa meillä ei ole mitään sananvaltaa. Tämä kaikki tuli meille yhtä suurena yllätyksenä kuin faneille ympäri maailman.

NHL:n on huhuiltu haluavan palata olympiakartalle vuonna 2022, kun olympialaiset pidetään Pekingissä, sillä maailman kovin kiekkoliiga on jo parin vuoden ajan pyrkinyt levittäytymään myös Aasian markkinoille.

Melnykin puheet luovat kuitenkin harmaita pilviä taivaalle myös tulevien olympialaisten osalta.

– Olympialaiset on suunnattu aikojen alusta asti amatööreille. Kyseessä ovat amatöörikilpailut ja suosittelen, että jatkakaa sillä linjalla.

Senators-omistajan vastustus olympialaisten suhteen perustuu pitkälti historiaan ja aiempiin kokemuksiinsa. Vuonna 2006 joukkueen tshekkivahti Dominik Hasek nimittäin halusi edustaa maataan Torinon olympialaisissa ja sen jälkeen hän ei enää pelannut otteluakaan kanadalaisseuran paidassa.

– Se oli meidän vuotemme voittaa Stanley Cup. Kaikki momentum Stanley Cupin suhteen oli meidän puolellamme, tai ainakin niiltä osin, että olisimme selvinneet vähintäänkin Stanley Cup -finaaleihin.

– Hän (Hasek) halusi kuitenkin päästä pelaamaan maalleen ja me päästimme hänet. Hän kuitenkin loukkaantui ensimmäisessä ottelussa, eikä pelannut enää koskaan otteluakaan meidän paidassamme. Minä, Daniel Alfredsson ja valmennusjohto rukoilimme hänen pelaavan, mutta hänellä oli nivusvamma ja hänen aikakautensa täällä päättyi siihen.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.