Nashville Predatorsin maalinsuu on ollut jo vuosien ajan tilkittynä Pekka Rinteen toimesta, mutta kokeneella suomalaisvahdilla on ikää jo 35 vuotta.

Useat eri tilastot kertovat, että maalivahtien taso alkaa heikentyä siinä vaiheessa, kun 30 ikävuotta tulee mittariin, joten näiltä osin Rinteen aika tennesseeläisseuran ykkösenä on käymässä vähiin.

Rinteen takana vaanii myös todellinen haastaja, maanmies Juuse Saros. Valta ei ole vielä, ainakaan mitä todennäköisimmin, vaihtumassa ensi kauden aikana, mutta NBC Sports uskoo Saroksen pystyvän haastamaan ”oppi-isänsä” jo tulevalla kaudella.

– Älkää olko yllättyneitä, mikäli Saros alkaa napata tulevalla kaudella osan Rinteen peliminuuteista, toimittaja Jason Brough kirjoittaa.

– Kun otetaan näiden kahden maalivahdin iät huomioon, potentiaali mahdolliselle kilpailulle on olemassa. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että se olisi automaattisesti huono asia. Hyvissä joukkueissa on nimittäin sisäistä kilpailua ja Predators on hyvä joukkue, joka toivoo olevansa loistava.

Rinne on pelannut viime kausina paljon, etenkin kun otetaan huomioon, että ykkösvahtien ottelumäärät ovat koko ajan laskusuhdanteessa. Rinteelle on kolmen viime kauden aikana kirjattu keskiarvolta 64 ottelua runkosarjaa kohden ja tuo määrä on melkoinen. Se saattoikin olla osasyynä suomalaisvahdin ailahteleviin otteisiin Stanley Cup -finaaleissa.

– Parina viime kautena hän on kamppaillut epätasaisuuden kanssa. Toki hänen kunniakseen on mainittava, että hän oli loistava Predatorsin edetessä aina Stanley Cup -finaaleihin saakka, sillä hänen voittosarakkeensa 22 ottelussa oli 14-8 ja torjuntaprosentti 93,00.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.