Artturi Lehkonen teki jokaiseen NHL:ää seuraavaan faniin vaikutuksen välittömästi debyyttikaudellaan, kun hän raivasi suoraan tiensä perinteikkään Montreal Canadiensin NHL-miehistöön.

22-vuotias suomalaislaituri viiletti ensimmäisen NHL-kautensa pääasiassa kakkos- tai kolmosketjussa, mutta ensi kaudeksi häntä on kaavailtu selkeästi Top 6 -hyökkääjäksi, kenties jopa seuran tähtihankinnan Jonathan Drouinin rinnalle.

Lehkonen onkin pitänyt huolen siitä, että hän on valmis parantamaan viime kaudesta, minkä aikana hän iski 73 runkosarjaotteluun tehot 18+10=28. Hän on nimittäin harjoitellut koko kesän kovaa ja erityisesti kaiken ytimessä on ollut räjähtävyyden parantaminen.

– Päätavoitteenamme on ollut parantaa hänen lihaksistonsa räjähtävyyttä ja samaan aikaan ”boostata” hänen hermostoaan, Sport Science Labin Viljo Niemeläinen avaa Habs TV:lle.

– Urheilullisesta näkökulmasta katsottuna kyse on suunnanmuutoksista, ponnistusvoimasta, voimasta kulmatilanteissa sekä kyvystä livahtaa niistä pois ja 3-4 ensimmäisestä potkusta, minkä avulla hän pystyy irtautua välittömästi vastustajasta.

Lisäksi Lehkosen tasapainoa ollaan pyritty parantamaan keskittymällä nilkkojen voimaan ja sieltä lähtevään tasapainoon. Keskiössä ovat olleet myös ajoitus ja oikeanlainen rytmi.

– Kun hän on kaukalossa, hänen täytyy kyetä kontrolloimaan tasapainoaan. Lisäksi luistimet ovat niin kovat (jaloille), että ne heikentävät jalkojen tuntoa todella nopeasti, joten myös sitä on täytynyt treenata.

Artturi itse korostaakin nopeuden merkitystä, erityisesti hänelle itselleen.

– Pääjuttuna on ollut ne pari ensimmäistä potkua, sillä minun on kehityttävä nopeammaksi, että pääsen helpommin pois kulmista. Ylipäätään minun on saatava lisää nopeutta pelaamiseeni, koska haluan olla nopea pelaaja.

– Treenaan täällä (Sport Science Labissa) noin 3-4 kertaa viikossa ja lisäksi käyn jäällä isäni (Ismo Lehkonen) kanssa.

– Pystyn treenata hyvin täällä Turussa ja tämä kesä onkin minulle erittäin tärkeä, sillä ensi kausi tulee olemaan todella tärkeä sekä henkilökohtaisella tasolla että myös joukkueen osalta.

Videon Lehkosen harjoittelusta pääset katsomaan TÄÄLTÄ.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.