Jaromir Jagrin jääminen ilman sopimusta Florida Panthersiin oli kova paikka hänen pitkäaikaiselle tutkaparilleen Aleksander Barkoville.

Kaikki sen ovat kuulleet suomalaissentterin suusta ja monta kertaa: sanat eivät ole riittäneet kuvailemaan sitä, miten paljon hän on nauttinut pelaamisestaan elävän tshekkilegendan kanssa.

Ensi kaudella sitä mahdollisuutta ei ole kuitenkaan enää tarjolla, sillä floridalaisseura päätti katkaista siteensä Jagrin kanssa. Syynä oli se, että joukkueesta haluttiin yksinkertaisesti tehdä nopeampi, eikä 45-vuotias konkari istunut näihin kuvioihin.

Jagrin tilanne NHL-sopimuksen suhteen ei ole tällä hetkellä kovinkaan valoisa. Hän paljastaa muutaman NHL-seuran olleen yhteyksissä häneen, mutta samaan hengenvetoon hän toteaa Tshekin toiseksi korkeimman sarjatason olevan potentiaalinen vaihtoehto, sillä hän omistaa tshekkiseura Kladnon.

– Kaikista vakavin keskustelu minulla on ollut Kladnon kanssa. Kladnolla on kuitenkin viisas omistaja, joka tietää mitä hän haluaa, Jagr vitsaili NHL:com:lle.

– Mutta ei, minulla ei todellisuudessa ole mitään mitään hajua mistään. Jätän kaikki nämä asiat agentilleni (Petr Svodoba). Muutama NHL-seura on osoittanut kiinnostusta, mutta mitään sen tarkempaa tietoa minulla ei ole olemassa.

– En ajatellut, että työn löytäminen NHL:stä tulisi olemaan tänä vuonna näin vaikeaa.

Joka tapauksessa se voidaan nyt Jagrin puheiden perusteella vahvistaa, että hän tulee joka tapauksessa pelaamaan ensi kaudella jossain päin maailmaa ja itse asiassa hän paljasti Kladnon olevan potentiaalinen vaihtoehto, koska hän pystyisi lähteä sieltä vaikka kesken kauden NHL:ään.

Barkoville sillä, missä Jagr viettää ensi kauden, ei ole suoranaista merkitystä. Suomalaiselle riittää, kunhan Jagr ei lopeta ja hän pääsee näkemään ex-tutkaparinsa pelejä.

– Toivon, että hän tekee sopimuksen jonnekin. Oli se sitten NHL, KHL, Tshekin liiga tai mikä tahansa, haluan vain nähdä hänen pelaavan, Barkov paaluttaa NHL.com:lle.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.