Jääkiekko on yleensä tunnettu isojen ja raavaiden miesten lajina, eikä lajin legendojen joukossa ole kovinkaan montaa pienikokoista pelaajaa. Toki kaikki tuntevat esimerkiksi Martin St. Louisin tai Theo Fleuryn, mutta pääasiallisesti NHL-kaukalot ovat olleet fyysisesti kookkaiden miesten leikkikenttä.

Nykypäivän NHL-kiekko on kuitenkin ajautunut yhä enemmän ja enemmän nopeuden pariin. Tähän syynä on ennenkaikkea se, että Pittsburgh Penguins on voittanut nopealla pelisysteemillään kaksi perättäistä Stanley Cupin mestaruutta.

Tämä on myös pistänyt seurat miettimään asioita eri tavalla. Esimerkiksi Edmonton Oilers rohkeni huutaa viime kesän varaustilaisuudessa Kailer Yamamoton lavalle draftin 22. pelaajana.

Eliteprospectsin mukaan Yamamotolla on mittaa ainoastaan 173 senttiä, ja painoa vain 67 kiloa. Tästäkin huolimatta kanadalaisseura varasi Yamamoton ensimmäisellä kierroksella. Tämä ei missään nimessä ole ainut kerta, kun näin on käynyt, mutta se ei myöskään missään nimessä ole tavanomaista.

Yamamoto on toki ansainnut kaiken tämän viime vuosien näytöillään. Esimerkiksi viime kaudella yhdysvaltalaislaituri iski 65 OHL:n runkosarjaotteluun 42 maalia ja yhteensä 99 tehopistettä.

Nyt Oilers on kaiken lisäksi päättänyt kiinnittää lupauksensa normaaliin kolmivuotiseen tulokassopimukseen. Capfriendlyn mukaan sopimuksen cap hit on maksimaalinen 925 000 dollaria, mutta pahvin taloudellisia asioita ei ole vielä vahvistettu minkään virallisen kanavan kautta.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.