Florida Panthersista ilman jatkosopimusta jäänyt Jaromir Jagr on yhä tälläkin hetkellä ilman seuraa. Hän ei myöskään ole kovinkaan tietoinen siitä, että onko häntä kohtaan kiinnostusta vaiko eikö.

– Kaikista vakavin keskustelu minulla on ollut Kladnon kanssa. Kladnolla on kuitenkin viisas omistaja, joka tietää mitä hän haluaa, Jagr vitsaili NHL:n verkkosivujen mukaan.

Edellinen kommentti voidaan lukea vitsiksi erityisesti siitä syystä, että hän on juurikin se mies, joka on tshekkiläisseuran omistaja.

– Mutta ei, minulla ei todellisuudessa ole mitään mitään hajua mistään. Jätän kaikki nämä asiat agentilleni (Petr Svodoba). Muutama NHL-seura on osoittanut kiinnostusta, mutta mitään sen tarkempaa tietoa minulla ei ole olemassa.

Jagr on pelannut tähän mennessä NHL-kaukaloissa 1 711 runkosarjaottelua, joissa hän on iskenyt 1 944 tehopistettä. Hän on NHL:n kaikkien aikojen pistekakkonen, heti Wayne Gretzkyn jälkeen.

Pelatuissa otteluissa hän on sen sijaan kaikkien aikojen tilaston neljäntenä. Kärkisijaa hallussa pitävä Gordie Howe pelasi omalla urallaan 1 767 runkosarjakamppailua, joten Jagr on häntä perässä ainoastaan 56 ottelun verran.

– En ajattele pelattuja NHL-otteluita. On totta, että kun palasin NHL:ään (vuonna 2011) minä ajattelin itsekseni, että tulen saavuttamaan 2 000 pistettä. Se on yhä kaukana, enkä ajatellut, että työn löytäminen NHL:stä tulisi olemaan tänä vuonna näin vaikeaa.

Maaleja Jagr on sen sijaan iskenyt NHL-kaukaloissa 765 kappaletta, joka on 36 vähemmän kuin Howella. Ykkösenä on sen sijaan itseoikeutetusti juurikin Gretzky, joka teki NHL-urallaan 894 täysosumaa.

– Luulen tarvitsevani vähintään kaksi kautta, jotta saisin Howen kiinni.

45-vuotiaan Jagrin ensisijainen tavoite on pelata juurikin NHL:ssä, mistä syystä esimerkiksi KHL näyttää todella epätodennäköiseltä vaihtoehdolta. Jos sopimusta ei synny ajoissa, saattaa hän aloittaa kautensa juurikin Kladnon riveissä, joka ei pelaa Tshekin korkeimmalla sarjatasolla Extraligassa, vaan maan ykkösdivisioonassa.

– Se olisi Kladnossa pelaamisen hyöty, sillä pääsisin olemaan kotona ja lähtemään NHL:ään missä vaiheessa tahansa, jos saan siihen mahdollisuuden. Kuvitellaan vaikka, että jokin joukkue kärsii loukkaantumisista ja tarvitsee apua. Sitten vain pakkaisin laukkuni seuraavana päivänä ja lähtisin. Jos pelaisin Extraligassa, en saisi tällaista mahdollisuutta ennen kauden päättymistä.

Jagr myös tiedostaa karut faktat, kuten ikänsä. Ja kuten monessa muussakin asiassa, ei ikä tule yksin. Tshekkilegenda haluaakin tehdä selväksi, että hän ei kuvittele itsestään liikoja, joskin itseluottamus on yhä kunnossa.

– Tiedän tasantarkkaan, että en ole enää sama pelaaja, kuin 10 tai 15 vuotta sitten, jolloin pystyin voittamaan otteluita yksin. On valmentajan päätös, missä hän haluaa minua peluuttaa. Itseni kannalta olisi ehkä paras pelata kakkos- tai kolmosvitjassa, sillä tuolloin pelaisin huonompia vastustajia ja puolustajia vastaan. Minulla ei ole ollut urallani sen suhteen onnea, sillä olen pelannut aina parhaita pakkeja vastaan. Jopa Floridassa, mikä oli aina hyvin hankalaa.

Jagr paljasti lopuksi myös sen, että poikkeuksellisesta kesästä johtuen hänen on ollut hyvin hankala valmistautua tulevaan kauteen.

– En tarkoita tällä sitä, että olisin muuttanut paljoakaan harjoitusohjelmaani. On kuitenkin joitakin muutoksia, mutta ennenkaikkea tämä on epämukavaa, koska et tiedä mihin tulet päätymään. Kaikista tärkein asia on kuitenkin intohimo, mutta tästäkin huolimatta tämä ei ole mukavaa, sillä en tiedä mitä tulee tapahtumaan, ja koska et tiedä milloin kausi alkaa, sillä Euroopassa pelit aloitetaan kuukausi ennen NHL-kauden alkua.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.