The Hockey News julkaisi aina kerran vuoteen ilmestyvän vuosikirjansa, jossa on käsitelty kaikkea maan ja taivaan väliltä, kunhan se vain jotenkin liittyy NHL:ään.

Yksi kuumimmista puheenaiheista on lista maailman parhaista pelaajista, ja kuten aiempinakin vuosina, jääkiekkoraamattu on laittanut paremmuusjärjestykseen NHL:n 50 parasta pelaajaa.

Viime vuonna vastaavalle listalle mahtui ainoastaan yksi suomalaispelaaja, sillä sijalla 48 majaili Florida Panthersin Aleksander Barkov.

Suomalaissentteri mahtuu myös tänä vuonna Top 50:een, huolimatta loukkaantumisongelmistaan, mutta hän ei ole enää ainoa suomalaisedustaja: mukana ovat myös Winnipeg Jetsin Patrik Laine ja Minnesota Wildin Mikael Granlund.

Itse asiassa Barkovia ei myöskään pidetä enää Suomen parhaana jääkiekkoilijana, vaan hänen edelleen on kiilannut huiman NHL-tulokaskauden pelannut Laine.

Luonnollisesti suomalaisia kiinnostaa aina se, miten Suomi pärjää suhteessa Ruotsiin. Ainakin tämän vuoden opuksen perusteella voidaan sanoa, että erinomaisesti, sillä myös länsinaapurista 50 parhaan pelaajan joukkoon mahtui kolme nimeä.

Nuo kolme nimeä ovat Erik Karlsson (3.), Victor Hedman (9.) ja Nicklas Bäckström (16.).

Kun katsotaan muita Pohjois-Amerikan ulkopuolisia maita, nähtiin listalla peräti seitsemän venäläispelaajaa sekä yksi pelaaja (kustakin maasta) Saksasta, Tshekistä ja Sveitsistä. Jääkiekon emämaa Kanadasta listalle mahtui hulppeat 24 pelaajaa, kun taas Yhdysvaltain vastaava määrä oli kymmenen.

The Hockey Newsin perustelut (suomalaiset):

24. Patrik Laine

Hän saapui NHL:ään korkein odotuksin ja kykeni silti murskaamaan ne. Laine on jo nyt yksi NHL:n pelätyimmistä snipereista, kiitos hänen painavan laukauksensa ja luovuutensa kiekollisena. Tästä eteenpäin tehtävänä on saada kaikki palaset loksahtamaan yhteen sekä kasvaa pelaajana. Myöskään Winnipeg Jetsin johdattaminen takaisin pudotuspeleihin ei olisi ollenkaan huono juttu.

38. Aleksander Barkov

Täydessä kunnossa oleva Barkov olisi upea päästä näkemään, koska emme ole nähneet häneltä vielä täyttä 82 ottelun runkosarjaa. Mutta, kun hän on kaukalossa, on hän iso ja todella taitava voimavara (joukkueelleen).

40. Mikael Granlund

Pelaten itseään vanhemman maanmiehensä Mikko Koivun kanssa, Granlund ylsi uusiin ulottuvuuksiin ollen Minnesota Wildin paras pistemies. Lahjakas pelintekijä on nyt virallisesti yltänyt kaiken sen hypetyksen tasolle.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.