Toronto Maple Leafsin uudesta ykköstähdestä, Auston Matthewsista, tehty räppibiisi muuttui nopeasti viraaliksi videoksi, joka on levinnyt kulovalkean lailla sosiaalisessa mediassa.

Samuel Siboko, joka tunnetaan taiteilijanimellä SVDVM, julkaisi kappaleen helmikuussa ja nyt hän on lähtenyt avaamaan taustoja sille, miten hän päätyi tekemään Matthewsista kappaleen.

– Ajattelin vain liittää sen metaforaan ja olin itse asiassa paikan päällä pelissä. Hänen nimensä oli siis jo mielessäni ja sitten hän teki neljä maalia. Leikittelin biitin kanssa ja lopputuloksena oli tämä (kappale hänestä), Siboko avaa Sporting Newsille.

Toistaiseksi video on katsottu YouTubessa lähes 240 000 kertaa ja se on noussut melkoiseksi hitiksi, etenkin Maple Leafs -fanien keskuudessa.

Matthews toimii innoittajana SVDVM:lle: ”Hän löi läpi ja iski neljästi”

Sibokolle Matthews toimiikin ikään kuin esikuvana, sillä aivan kuten nuori yhdysvaltalainen oli viime kauteen lähdettäessä, myös SVDVM on todella uusi nimi räppipiireissä.

– Yritän tulla samalla tavalla sisään musiikkibisnekseen. Tyyliin ”Hei, minä olen tällainen ja tämä on se, mitä minulla on tarjota”. Hän löi läpi ja iski neljästi. Pyrin siis tismalleen samanlaiseen läpimurtoon.

Kuten siis todettua, SVDVM:n kappale tuli ulos helmikuussa, siis noin neljä kuukautta siitä hetkestä, kun Matthews oli lyönyt kaikille luun kurkkuun unelmadebyytissään. Kyseinen kulttiklassikkobiisi oli kuitenkin vähällä jäädä julkaisematta.

– Olin todella yllättynyt (biisin saamasta vastaanotosta). Itse asiassa en meinannut edes julkaista sitä, mutta sitten ympärilläni olevat ihmiset, kuultuaan kipaleen, käskivät minun julkaista sen. Loppujen lopuksi päädyin tekemään siitä myös musiikkivideon.

– Ideani oli, että ”chillaillaan lätkäkaukalossa”.

Lopulta video päätyi, tarkalleen ottaen pari viikkoa julkaisun jälkeen, myös Matthewsin ja hänen joukkuekavereidensa näköpiiriin.

– On aika siistiä, ja samalla hauskaa, kun sinulla on oma biisi, joka on nimetty sinun mukaasi. Olen todellinen räppijätkä ja Mitch Marner alkoi soittamaan sitä mennessämme jäälle – hänen mielestään se oli hauskaa.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.