Arizona Coyotes teki kesällä kyseenalaisen ratkaisun, kun se jätti seuralegenda Shane Doanin kokonaan ilman jatkosopimusta. Kanadalaishyökkääjä ehti edustamaan seuraa vuodesta 1995 saakka.

Osa oli sitä mieltä, että Doanin olisi pitänyt saada jatkaa seuran palveluksissa hamaan loppuun saakka, sillä mies on antanut koko uransa yhdelle NHL-organisaatiolle. Osa taasen yhtyi seuran ratkaisuun, sillä Doan on jo nähnyt parhaat päivänsä NHL-pelaajana

Kyseessä ei ole kuitenkaan ollut myöskään koskaan menestyvä seura, sillä vuosien ajan Coyotes (aiemmin Winnipeg Jets) on laahannut aivan NHL:n pohjamudissa.

Seuran kova ratkaisu Doanin suhteen johtunee siitä, että monet seurat apinoivat tällä hetkellä kaksinkertaista Stanley Cup -mestaria, Pittsburgh Penguinsiä. Pingviinipaidat on nimittäin omaksunut itselleen todella nopean pelitavan, jota muut yrittävät nyt parhaansa mukaan matkia.

Doanilla uskotaan kuitenkin olevan ottajia, mutta vielä tällä hetkellä ratkaisua ei ole hetkeen odotettavissa. Miehen agenttina toimiva Terry Bross nimittäin kertoi, että ”mikään ei ole muuttunut”.

Tällä hän tarkoitti sitä, että agentti on keskustellut viiden eri seuran kanssa, mutta mitään konkreettista ei ole vielä sovittuna. Bross myös huomautti, että Doan tekee päätöksensä vasta aivan harjoitusleirien kynnyksellä.

– Nämä ovat olleet hitaat markkinat veteraaneille, mutta meillä on monta pyörää pyörimässä, Bross kertoi Arizona Sportsin mukaan.

Doanin lisäksi vapailla markkinoilla veteraaneista ovat pitkän linjan tähtipelaajat, Jarome Iginla sekä Jaromir Jagr.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.