Kuten me kaikki jääkiekkoa seuraavat ihmiset jo tiedämme, Connor McDavid on yliluonnollisen lahjakas jääkiekkoilija. Kenties suurin osoitus hänen taidoistaan nähtiin viime kevään pudotuspeleissä Anaheim Ducksia vastaan, jolloin supertähti piti pilkkanaan suomalaispuolustaja Sami Vatasta. Kyseinen tilanne on nähtävillä alla olevasta videosta.

Kyseinen tilanne sai ihmiset miettimään, kuinka tuo on edes mahdollista. Nyt on kuitenkin käynyt ilmi, että McDavid on harjoitellut liikettä jo vuosikaudet PEP-treenisysteemin avulla (Power Edge Pro).

PEP harjoittaa pelaajia luistelukuvioilla, jotka kehittävät nopeutta, kiihtyvyyttä, tasapainoa ja ketteryyttä. McDavid oli todellinen pioneeri harjoitussysteemissä, jossa pelaaja kehittää kiekonkäsittelytaitoja luistellessaan samalla esterataa pitkin.

PEP-systeemin kehittäjä on Joe Quinn, Toronton alueen jääkiekko-ohjaaja ja entinen alasarjavalmentaja. Quinn on toiminut tuutorina McDavidille jo siitä lähtien, kun supertähti oli 9-vuotias.

Sekä Art Ross Trophy- että Hart Memorial Trophy-voittaja McDavid on systeemin suuri kannattaja.

– Se on todella vaikeaa, Edmonton Oilers-kapteeni kertoi PEP:stä The Globe and Mailille.

– Sinun täytyy tehdä paljon asioita, liikkua nopealla tahdilla pienessä tilassa. Ja sinun täytyy myös käyttää päätäsi. Jäällä tapahtuu paljon asioita samaan aikaan ja siellä on myös muita pelaajia liikkumassa. Se (PEP) kehittää myös kyseistä puolta.

– Se on paljon reunalla pelaamista, kaiken tekemistä nopeaa, jatkoi McDavid.

– Pelissä kaikki tapahtuu nopeasti. PEP auttaa tässä asiassa.

Torontossa järjestettiin vastikään kolmipäiväinen leiri, jossa McDavid demonstroi harjoitusohjelmaa. Leirille osallistuivat muun muassa John Tavares, Jason Spezza, Taylor Hall, Jeff Skinner, Max Domi sekä Connor Brown.

Tavares, New York Islandersin supertähti, kertoi alkaneensa käyttämään PEP-systeemiä harjoitusrutiineissaan viime vuonna. 26-vuotias sentteri kokee, että systeemi on auttanut häntä vieläkin kehittymään, vaikka hänen vyöllään on jo kahdeksan NHL-kautta.

– Se on loistava ohjelma, joka todella haastaa sinut mukavuusalueesi ulkopuolelle, Tavares kertoi.

– Pelaajana pyrin aina löytämään keinoja tulla paremmaksi ja haastaa itseäni. Kiekonhallinta yhdistettynä reunalla pelaamiseen ja tilan tekemiseen luistelemalla on asia, jonka koen todella tärkeäksi.

Quinnin mukaan PEP-systeemin liiketoiminta on laajenemassa joka puolelle Kanadaa ja Yhdysvaltoja. Monet junioriliigojen joukkueet käyttävät jo systeemiä harjoituksissaan. Myös NHL-seurat Vancouver Canucks, Detroit Red Wings ja Nashville Predators ovat käyttäneet systeemiä.

– Se on erilaista, hauskaa ja pelaajat tykkäävät tehdä sitä, Quinn kertoi.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.