Florida Panthersin tulevaisuuden menestys tai menestyksettömyys riippuu yhdestä pelaajasta, jos kysytään Fansided-sivuston Panthers-toimittaja Danny Janicasilta. Pelaaja kantaa nimeä Aleksander Barkov.

Moni piti GM Dale Tallonia hulluna hänen varatessaan Barkovin numerolla kaksi vuoden 2013 varaustilaisuudessa, kun tarjolla olisi ollut Seth Jonesin ja Jonathan Drouinin kaltaisia nimiä.

Jos tuo kyseinen varaustilaisuus pidettäisiin uudestaan tänään, olisi Barkov selvä valinta vähintään toiseksi nimeksi ja Janicasin mukaan hän olisi jopa ohittanut draftin ykkösnimi Nathan MacKinnonin.

Florida Panthers on uudistunut suuresti kesän aikana ja Barkovin odotetaan nousevan joukkueen johtajaksi.

Janicasin sanojen mukaan Tappara-kasvatin taidoilla ei ole olemassa kattoa. 21-vuotias on kausi kaudelta vahvempi, nopeampi ja taitavampi. Hän ei pidä lomia, eikä ole yllätys, että hän on joukkueensa paras hyökkääjä.

Yksi huolestuttava piirre Barkovissa on – loukkaantumishistoria. Enimmillään runkosarjan aikana tamperelainen on pelannut vain 71 ottelua. Viime kaudella hän pelasi vain 61 ottelua kauden aikana kärsityn alavartalovamman takia.

Panthers ei voi menettää häntä lasarettiin ensi kaudella. Häntä tarvitaan kaukalossa jokaisessa ottelussa. Loukkaantumiset ovat luonnollisesti pienentäneet Barkovin pistemääriä. Mikäli mies pelaisi täyden kauden, ei 70 pisteen rajapyykki olisi yhtään epärealistinen tavoite.

Panthersia aktiivisesti seuraava Janicas odottaa joukkueen ykkössentterin peliaikojen kasvavan suuresti tulevalla kaudella. Viime kaudella Barkov pelasi keskimäärin 19 minuuttia ottelua kohden. Janicas kertoo kolumnissaan, että Barkovin peliaika voisi helpostikin olla 25 minuuttia per ottelu.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.