Philadelphia Flyersin osalta kesä on ollut pelaajamarkkinoiden osalta varsin hiljainen, kuten niin monena vuonna aiemminkin.

Kaikki se hiljaisuus on peruja Paul Holmgrenin GM-ajoista, sillä hän ajoi Flyersin aikanaan sellaiseen ahdinkoon pelaajasopimusten ja ennen kaikkea palkkakaton kanssa, ettei hänen tilalleen nimetylle Ron Hextallille jäänyt juuri pelimerkkejä käytettäväkseen.

Merkittävimmät muutokset seurassa ovat olleet Brayden Schennin kauppaaminen St. Louis Bluesiin ja Jori Lehterän saapuminen osana vaihtokauppaa Philadelphian suuntaan. Lisäksi joukkue hankki vapailta pelaajamarkkinoilta tolppien väliinsä kokeneen Brian Elliottin, kun taas Steve Mason lähti Winnipegiin ja puolustaja Michael Del Zotto Vancouveriin.

Tärkeä osa Hextallin rakennusfilosofiaa on ollut huippulupaavien nuorien varaaminen ja heidän kasvattaminen salonkikelpoisiksi pelaajiksi NHL:ään.

Siinä hän onkin onnistunut erinomaisesti ja esimerkiksi Flyersin alakertaa pidetään aivan lähivuosien osalta yhtenä NHL:n parhaista, kiitos sellaisten nimien kuin Ivan Provorov ja Shayne Gostisbehere.

Tänään Hextall teki jälleen omia liikkeitään nuorten pelaajien kanssa, kun hän teki sopimukset kuluvan kesän NHL Draftissa varattujen Morgan Frostin sekä Isaac Ratcliffen kanssa.

Frost on Flyersin ensimmäisen kierroksen varaus, jonka pennsylvanialaisseura huusi numerolla 27, ja Ratcliffe puolestaan varattiin heti toisen varauskierroksen alkajaisiksi. Molemmat allekirjoittivat seuransa kanssa normaaliin tapaan kolmivuotiset tulokassopimukset.

Frost pelasi viime kaudella OHL:ää, Sault Ste. Marie Greyhoundsin paidassa, tehden 67 runkosarjaotteluun tehot 20+42=62 ja hän jatkaa suurella todennäköisyydellä seurassa myös ensi kaudella. Isokokoinen Ratcliffe pelasi niin ikään OHL:ssä, edustaen Guelph Stormia, jossa hän iski 67 runkosarjaotteluun pisteet 28+26=54.

Ylipäätään Philadelphiassa rakennetaan tulevaa niin sanotusti omien kasvattien kautta. Joukkueen kirkkaimpia nimiä, aiemmin tekstissä mainittujen pelaajien lisäksi, ovat muun muassa Travis Konecny, Nolan Patrick, German Rubtsov, Travis Sanheim, Samuel Morin ja Robert Hägg.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.