Suomalaishyökkääjä Artturi Lehkonen kaappasi jokseenkin sensaatiomaisesti itselleen suoran NHL-paikan heti ensimmäisellä kaudellaan Pohjois-Amerikassa, eikä hänen tarvinnut pelata otteluakaan farmin puolella.

22-vuotiaan suomalaisen otteet olivat myös varsin ennakkoluulottomia. Lehkonen pääsi käyttämään upeaa laukaustaan ajoittain hyödykseen, mutta kaikkein parasta oli hänen rohkeutensa ajaa itsensä niihin paikkoihin, joissa iskuja tulee joka suunnalta.

Lehkonen onkin sementoinut itselleen pelipaikan Canadiens-miehistöstä myös ensi kaudeksi ja itse asiassa rooli saattaa kasvaa entisestään, kun otetaan huomioon esimerkiksi Alexander Radulovin siirtyminen Dallas Starsiin.

Fansided-sivuston toimittaja Omar White näkeekin suomalaisen tulevaisuuden entistä valoisampana ja hän odottaa isoja asioita Lehkoselta.

– Lehkonen on sinetöinyt itselleen vähintään saman roolin kuin viime kaudella. 25 maalin kausi on näköpiirissä, mitä tulee hänen toiseen kauteen Montreal Canadiensin pelaajana.

Canadiens hankki aivan alkukesästä hyökkäyspäähänsä uuden supertähden Jonathan Drouinin muodossa ja White maalaileekin jo varsin upeita suomalaiskuvia tulevaa kautta ajatellen.

– Riippuen tietenkin siitä, miten päävalmentaja Claude Julien peluuttaa kentällisiään, on mahdollista, että Lehkonen pelaisi ensi kaudella Jonathan Drouinin rinnalla. Se olisi aikamoista.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.