Tshekkilegenda Jaromir Jagr jäi kesällä ilman jatkosopimusta Florida Panthersiin, joten veteraani pakotettiin samalla etsimään itselleen uusi seura.

Jopa hiukan yllättäen ottajaehdokkaita ei ole ilmaantunut jonoksi asti, vaikka 45-vuotias on yhä todella tehokas NHL-pelaaja.

Seurojen haluttomuuden palkata tshekkilegenda kokoopanoonsa selittynee varmasti NHL:n nykymenolla, sillä joukkueet haluavat apinoida kaksinkertaista Stanley Cup -mestari Pittsburgh Penguinsia, joka on omaksunut äärimmäisen nopean pelityylin ja nuorehkon kokoonpanon.

Yksi ottajaehdokas on kuitenkin Edmonton Oilers, joka on tällä hetkellä todellisen läpimurron kynnyksellä. Jagrin avulla se saattaisi harpata askeleen eteenpäin kohti suurinta unelmaansa, Stanley Cupin mestaruutta.

Se toisi mukanaan kuitenkin myös ongelmia, sillä jos Oilers todella pestaisi Jagrin riveihinsä, tarkoittaisi se muun muassa Jesse Puljujärvelle huonoja uutisia. Suomalaishyökkääjä on nimittäin jo kaavailtu NHL-kokoonpanon puolelle, mutta jos Jagr liittyisi joukkueeseen, söisi se yhden laiturin paikan automaattisesti pois.

– Jagrin hankkiminen tarkoittaisi vähemmän peliminuutteja Anton Slepysheville ja Puljujärvelle, mikä voi olla hyvä tai huono asia riippuen siitä, miten asiaa tarkastelee, kiekkotoimittaja Jonathan Willis kirjoitti Oilers Nationissa.

Willis ei siis usko, että Jagr olisi Oilersin kannalta oikea ratkaisu. Sillä on nimittäin kokoonpanossaan paljon potentiaalia, ja sen kirkkaimmalle prospektille, Jesse Puljujärvelle, pitäisi löytää enemmän vastuuta.

– Jagr ei ole pitkän aikavälin panostus. Slepyshev saattaa olla ja Puljujärven pitäisi olla. Joku muu saattaisi olla parempi sijoitus seuran rahoille kuin Jagr.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.