Suomalaishyökkääjä löi NHL:n tulokaskaudellaan käytännössä jokaisen jääkiekon seuraajan ällikällä, sillä vaikka osa odottikin hänestä kovaa tekijää jo heti ensimmäisellä kaudellaan, niin tuskin kukaan osasi odottaa tehoja 36+28 73 runkosarjaotteluun.

Laine ei kuitenkaan luonnollisesti kyennyt kovaan temppuunsa yksin, sillä hän sai paljolti apua ketjukavereiltaan. Heistä etenkin yksi oli ylitse muiden, ja hän on sentteri Mark Scheifele.

Nimittäin TSN:n tilastonikkari Travis Yost on niputtanut yhteen Jetsin viime kauden tehokkuutta Scheifelen ollessa kentällä ja päinvastoin.

Laine sai nauttia Scheifelen ja toisen lupaavan nuorukaisen, Nikolaj Ehlersin, kanssa pelaamisesta kauden aikana noin 200 minuuttia, ja kyseinen aika olikin juuri sitä, kun Laine oli tehokkaimmillaan.

Nimittäin Laine ja Ehlers iskivät jopa 2,9 maalia (yhteensä 24 kappaletta) jokaista 60 minuuttista kohtien, kun he olivat kentällä Scheifelen kanssa. Jos tilastomenetelmä on itsellesi vieras, niin todettakoot, että lukema on todella kova.

Kun Laine ja Ehlers pelasivat taasen ilman Scheifelea, oli kyseinen lukema 1,3 osumaa jokaista 60 minuuttista kohden.

Toki myös Scheifele sai nauttia kaksikon osaamisesta ja myös hän hyötyi tästä. Hän teki nimittäin kauden aikana 17 maalia tasaviisikoin pelatessa, joista 11 syntyi myös Laineen ja Ehlersin ollessa kentällä.

Scheifele pelasi Laineen ja Ehlersin kanssa alle puolet koko kauden 5 vs. 5 -peliajastaan. Tästäkin huolimatta hän onnistui kuitenkin iskemään prosentuaalisesti suuren määrän täysosumistaan juuri kyseisen kaksikon kanssa.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.