Vähintäänkin yksi kaikkien aikojen suomalaispelaajista, Teemu Selänne, keräisi pelaajaurallaan ihailua sekä kaukalossa että sen ulkopuolella.

Selännettä on muun muassa ylistetty siitä, miten hänellä oli aina aikaa faneilleen ja on edelleen. Kun joku tuli pyytämään nimikirjoitusta, ja niitä pyytäjiä oli paljon, Selänne ei käytännössä ottaen koskaan kieltäytynyt.

Nykyisin 47-vuotias suomalaislegenda oli myös äärimmäisen hyvä pukukoppipelaaja, sillä hän löysi lähestulkoon tilanteesta kuin tilanteesta jotain hyvää.

– Teemu löytää joka päivä jotain, mistä olla onnellinen. Hän suuttuu hävitessään yhtä paljon kuin kuka tahansa muu, mutta hän unohtaa sen nopeasti, NHL.com kertoo Paul Kariyan kommentoineen entisaikojen tutkapariaan.

– Kun asiat ovat huonosti, hän on myönteinen ja saa jokaisen tuntemaan olonsa rennoksi. Kun asiat ovat hyvin – no, hän on itse asiassa samanlainen. Kun kavereita masentaa, hän nostaa heidät ylös.

Selänteen luonteesta kertoo paljon myös se, että missä ikinä hän onkaan, hänellä on aina ystäviä ympärillään.

– Hänellä on hyviä ystäviä jokaisessa mahdollisessa kaupungissa. Ja tarkoitan kirjaimellisesti jokaista kaupunkia, niin ikään ex-joukkuekaveri Marty McInnis puolestaan hehkutti.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.