Florida Panthersin Aleksander Barkov on saanut leuat tippumaan lattiaan kerta toisensa jälkeen, kun hän on lähtenyt ampumaan rankkaria.

Kun 21-vuotias suomalaistaikuri lähtee ampumaan rankkaria, ovat maalivahdit lähestulkoon toivottomassa tilanteessa. Barkovilta löytyy nimittäin niin paljon erilaisia liikkeitä ja harhautuksia, että siinä ei paljon videoiden katsominen auta.

Barkov tiedostaa itsekin sen, että rankkareiden ampuminen on yksi hänen vahvuuksistaan ja samalla hän paljastaa, että mistä hän kaivaa yhä vain uusia liikkeitä, joilla maalivahdit päätyvät vertauskuvallisesti kuun kiertoradalle.

– Nähdäkseni minulla on paljon erilaisia liikkeitä. Joskus haluan ampua, mutta tykkään myös harhauttaa, Barkov avaa seuransa verkkosivuilla.

– Yritän oppia mahdollisimman paljon erilaisilta pelaajilta, kuten Patrick Kanelta ja Pavel Datsyukilta – kavereilta, jotka tekevät hienoja maaleja ja pyrkivät kahvittamaan maalivahdit täysin. Yritän harjoitella niitä (kikkoja) ja kokeilen pelissä, mikäli koen oloni itsevarmaksi.

Barkov on tällä hetkellä NHL:n historian viidenneksi paras rankkareiden ampuja, mitä tulee onnistumisprosenttiin, sillä hän on onnistunut yrityksissään 51,7 prosentin varmuudella. Hänen edelleen mahtuvat ainoastaan Brandon Pirri (55,60), T.J. Oshie (54,90), Jakob Silfverberg (52,80) sekä Jacob Josefson (52,40).

Kaiken kaikkiaan suomalaisnuorukaiselta on nähty NHL:ssä 29 rankkariyritystä ja hän on onnistunut niistä 15:ssä.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.