Kanadan Jääkiekkoliitto julkaisi eilen rosterinsa kahteen olympialaisiin valmistavaan turnaukseen ja se sai NHL:n supertähti Connor McDavidin kiihtymään.

Tuo kiihtymys ei ollut osoitettu maan jääkiekkoliitolle, vaan NHL:lle, joka päätti, ettei se tule lähettämään pelaajiaan ensi vuoden helmikuussa käytävään jääkiekon olympiaturnaukseen.

– Olen todella tuohtunut siitä. Sitä haluaa edustaa maataan korkeimmalla mahdollisella tasolla ja luonnollisesti olympialaisia korkeammalle ei voi päästä, McDavid vauhkosi Canoe.com:n mukaan.

NHL on kuitenkin pitänyt koko ajan ovensa avoinna sille mahdollisuudelle, että se olisi jälleen mukana vuonna 2022, kun olympialaiset käydään Pekingissä. Kyse on puhtaasti NHL:n omista intresseistä, sillä se haluaa päästä valloittamaan Aasian ja erityisesti Kiinan markkinat.

McDavidia tieto mahdollisesta pelaamisesta vuoden 2022 olympialaisissa ei kuitenkaan lohduta tippaakaan.

– Se tieto, ettet voi edustaa maatasi olympialaisissa seuraavaan neljään vuoteen… No, jos saat mahdollisuuden neljän vuoden päästä, se on siltikin valtaisa pettymys.

Vaikka 20-vuotias nuorukainen onkin huippuammattilainen, kenties jopa maailman paras jääkiekkoilija, on hän edelleen myös fani. Siksi häntä satuttaakin se tosiasia, ettei Kanada pääse taistelemaan olympiakullasta parhaalla mahdollisella miehistöllään.

– Uskoakseni Kanada ei pysty kasaamaan niin hyvää joukkuetta kuin olisi ollut mahdollista. Se olisi ollut todella erityislaatuinen ryhmä ja sitä vain toivoo, että olisin saanut olla osa sitä.

McDavid ei aio kuitenkaan lähteä – valtaisasta pettymyksestään huolimatta – samalle linjalle kuin Alexander Ovechkin, eli pyytämään seurajohdoltaan lupaa osallistua.

– Tässä liigassa on paljon kavereita, jotka ovat olleet täällä huomattavasti minua pidempään ja heillä on paljon enemmän vaikutusvaltaa.

– Enkä myöskään halua jättää joukkuettani kuukaudeksi. Tämä on siis pettymys, mutta sille ei mahda mitään.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.