Kun NHL julkaisi päättyneen kauden aikana sarjan historian 100 parasta pelaajaa, moni hieraisi silmiään erityisesti yhden nimen kohdalla.

Tai itse asiassa kyse oli siitä, että yksi nimi puuttui listalta. Tuo nimi oli Evgeni Malkin, jota monet pitävät yhtenä nykypäivän parhaista jääkiekkoilijoista. Tapauksesta nousikin melkoinen kohu, mutta luonnollisestikaan sillä ei ollut vaikutusta mihinkään.

Monesti ammattiurheilijat vähättelevät henkilökohtaisten saavutusten merkitystä, mutta todellisuudessa ne ovat urheilijoiden keskuudessa todella suuressa arvossa. Toki joukkue tulee aina ensiksi – ainakin valtaosalla – mutta samaan aikaan sitä haluaa muisteltavaa eläkepäiville myös henkilökohtaisella tasolla.

Malkin ei lähdekään piilottelemaan pettymystään, vaan hän kertoo siitä lyhyesti ja ytimekkäästi, mutta samaan aikaan avoimesti.

– Olin hieman pettynyt, kun minä en mahtunut kaikkien aikojen 100 parhaan pelaajan listalle, Malkin kommentoi asiaa Sport-Expressille.

Toisaalta hän osoitti jälleen päättyneenä keväänä, että mikä hän on miehiään, kun hän oli johdattamassa Pittsburgh Penguinsia jo toiseen perättäiseen Stanley Cup -voittoon.

– Voitin Stanley Cupin, joten olen onnellinen.

Kaiken kaikkiaan 30-vuotias sentteri on nostanut maailman himoituimman jääkiekkokannun käsivarsilleen jo kolme kertaa ja se on loppujen lopuksi aika paljon maukkaampi juttu, kuin pääsy monessa mielessä kiistanalaisen raadin listalle – kysehän on vain makuasioista.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.