Winnipeg Jetsin Patrik Laine oli eittämättä viime kaudella kaikkein puhuttanein suomalainen NHL-pelaaja.

Osa keskustelusta suuntautui hänen kommentteihin julkisuudessa, osa taas siihen, että miten hyvä hän todella on kaukalossa.

Viimeistään runkosarjan päätökseen mennessä hän oli hiljentänyt kaikki kriitikot, jotka olivat kyseenalaistaneet etukäteen hänen menestysmahdollisuudet maailman kovimmassa kiekkoliigassa.

Tälle kriitikkojen kaikkoamiselle olikin yksi erinomainen syy: Laine painoi NHL-uransa ensimmäisiin 73 otteluun huipputehot 36+28=64 ja oli välittömästi yksi NHL:n kovimmista maalintekijöistä.

Tänä kesänä olemme päässeet lukemaan siitä, miten suomalaisnuorukaista laitetaan entistä kovempaan kuntoon Turussa, legendaarisen fysiikkavalmentaja Hannu Rautalan opeissa. Tulevalta kaudelta voidaan siis odottaa paljon, mutta kuinka paljon?

NHL.com:n toimittaja Pete Jensen näkee, ettei 40 maalin rajapyykin rikkominen olisi millään muotoa yllätys.

– Laine oli paras tulokasmaalintekijä (0.49 maalia per ottelu) sitten kauden 2005-06 ja Alexander Ovechkinin (0.64 maalia per ottelu), Jensen paaluttaa ja tarkentaa, että kyseessä on vähintään 62 ottelua pelanneet tulokaspelaajat.

– Ei olisi mikään ihme, jos hän voittaisi maalipörssin ja iskisi yli 40 maalia. Hän on yksi parhaista puhtaista maalintekijöistä NHL:ssä.

Jensen kehaisee myös Laineen teholukemaa, sillä huolimatta Winnipeg Jetsin vaikeuksista, 19-vuotiaan suomalaisen tehotilasto oli kauden päätteeksi +7.

– Hän onnistui hankkimaan tehotilaston +7 huolimatta siitä, että Jets päästi neljänneksi eniten maaleja ottelua kohden (3.10).

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.