NHL:n kesä oli yksi vilkkaimmista miesmuistiin, kiitos Vegas Golden Knightsin liittymisen NHL-kartalle.

NHL:n laajentumisesta liikkui ennen virallisia päätöksiä jo useamman vuoden ajan huhuja. Vegas oli kuitenkin kaukana potentiaalisimmasta paikasta uudelle NHL-seuralle, sillä kaupungissa ei ollut ainoatakaan ammattilaisurheiluseuraa.

Potentiaalisimpina vaihtoehtoina pidettiinkin Seattlea ja Quebec Cityä, mutta lopulta NHL:n uusi tulokas vietiin keskelle Nevadan aavikkoa.

Monien papereissa Vegas Golden Knights onnistui NHL:n laajennusdraftissa erittäin hyvin ja joukkueen odotetaankin olevan kilpailukykyinen jo historiansa ensimmäisellä kaudellaan. Se tarkoittaisi kuitenkin melkoista poikkeusta säännössä, sillä NHL:n aiemmat laajennusseurat eivät ole juurikaan debyyttikaudellaan juhlineet.

1991-1992

San Jose Sharks liittyi uutena seurana NHL-kartalle ja se oli tuolloin 22:s maailman kovimpaan kiekkoliigaan kelpuutettu organisaatio.

Ensiaskeleet eivät olleet kuitenkaan ruusuilla tanssimista, sillä kalifornialaisjoukkue keräsi 80 runkosarjaottelussa kasaan ainoastaan 39 sarjapistettä ja jäi selvällä marginaalilla koko sarjan jumboksi. Joukkueen maaliero oli tuolloin murhaava -140.

1992-1993

Ottawa Senators ja Tampa Bay Lightning liittyivät NHL:ään vain vuosi sen jälkeen, kun Sharks oli pelannut ensimmäisen kautensa.

Senatorsille kausi oli täydellinen katastrofi, sillä joukkue kykeni voittamaan 84 pelaamastaan ottelusta vaivaiset kymmenen. Lightningilla meni selkeästi paremmin, sillä se voitti 23 ottelua ja jätti Ottawan lisäksi sarjataulukossa taakseen Sharksin, joka keräsi saman verran pisteitä kuin Senators.

Joukkueista Senators oli ollut osa NHL:ää jo aiemmin, tarkalleen ottaen vuosina 1928-1934.

1993-1994

NHL laajeni 1990-luvun alussa voimakkaasti ja jälleen kerran, kolmantena perättäisenä vuotena, kartalle lisättiin lisää joukkueita. Mukaan tulivat vuonna 1993 Anaheim Mighty Ducks sekä Florida Panthers.

Joukkueiden edesottamukset olivat aiempiin liittyjiin verrattuna huomattavasti parempia, sillä Panthers jäi vain pisteen päähän pudotuspelipaikasta ja Mighty Ducks sijoittui 26 joukkueen runkosarjassa sijalle 20.

1998-1999

Edellisestä laajennuksesta oli kulunut viisi vuotta, kunnes oli tänä keväänä Stanley Cup -finaaleissa, 19 vuoden olemassaolon jälkeen, pelanneen Nashville Predatorsin vuoro.

Tennesseeläisten menestys ei ollut kovinkaan kaksista, mutta ei myöskään mikään täydellinen katastrofi, sillä Predators sijoittui sarjataulukossa sijalle 24.

1999-2000

Atlanta Thrashers otettiin mukaan NHL:ään milleniumin tuntumassa; toisin sanoen se liittyi maailman kovimpaan kiekkoliigaan kaudeksi 1999-2000.

Siinä, missä laajennusseurojen edesottamukset olivat aivan ensimmäisiin laajennusvaiheisiin verrattuna parantuneet, Thrashersista ei ollut samanlaiseen suoritukseen. Joukkue keräsi ensimmäisellä kaudellaan 39 pistettä ja oli NHL:n ylivoimainen jumbo.

2000-2001

Vuonna 2000 oli jälleen tuplalaajennuksen aika, kun Minnesota ja Columbus saivat omat NHL-joukkueensa.

Sekä Wild että Blue Jackets kuuluivat debyyttikaudellaan NHL:n alempaan kastiin, mutta mistään täydellisestä pannukakusta ei ollut kyse: ensimmäisenä mainittu oli 30 joukkueen sarjassa 23:s ja jälkimmäisenä mainittu 25:s.

Milloin pudotuspeleihin?

San Jose Sharks
Eteni kolmannella NHL-kaudellaan pudotuspelien 2. kierrokselle.

Ottawa Senators
Eteni viidennellä NHL-kaudellaan pudotuspelien 1. kierrokselle.

Tampa Bay Lightning
Eteni neljännellä NHL-kaudellaan pudotuspelien 1. kierrokselle.

Anaheim Mighty Ducks
Eteni neljännellä NHL-kaudellaan pudotuspelien 2. kierrokselle.

Florida Panthers
Eteni kolmannella NHL-kaudellaan pudotuspeleihin ja eteni aina Stanley Cup -finaaleihin saakka.

Nashville Predators
Eteni kuudennella NHL-kaudellaan pudotuspelien 1. kierrokselle.

Atlanta Thrashers
Eteni seitsemännellä NHL-kaudellaan pudotuspelien 1. kierrokselle.

Columbus Blue Jackets
Eteni kahdeksannella NHL-kaudellaan pudotuspelien 1. kierrokselle.

Minnesota Wild
Eteni kolmannella NHL-kaudellaan pudotuspeleihin ja eteni aina konferenssifinaaleihin saakka.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.