Ruotsalaisvahti Robin Lehner nousi vihdoin viime kaudella NHL-tason aloittavaksi maalivahdiksi, kun hän tahkosi Buffalo Sabresin maalinsuulla 59 kamppailua tilastoin 92/2.68.

Nyt hänet palkittiin yhden vuoden jatkosopimuksella, joka on arvoltaan 4 miljoonaa dollaria. Vaikka kyseessä onkin lyhyt jatko, on Lehnerin pää tällä hetkellä täysin Sabresin tulevaisuuden rakentamisessa.

– Loppuviimein minun päätökseni on kokoajan ollut, että haluan pysyä Buffalossa. Pidän tästä kaupungista paljon ja haluan jatkaa menestyksen rakentamista täällä. Olen iloinen, että sain jatkaa täällä vuoden, mutta pidempikin jatko olisi mukava, Lehner kertoi WGR 550:lle.

Kuten Lehner yllä toteaa, olisi hän omien sanojensa mukaan ollut valmis ottamaan vastaan myös pidemmän jatkosopimuksen, mutta se ei hidastanut häntä laittamasta nimeään paperille. Nyt ruotsalaisen on esitettävä ensi kaudella jälleen parastaan ja ansaittava itselleen pidempi jatkosopimus ensi kesänä.

– Luotan minun kykyihini olla tässä liigassa hyvä maalivahti. Jos sopimuksessa lukee yksi vuosi, se on okei. Olen luonnollisesti rajoitettu vapaa agentti jälleen ensi kesänä, mutta nyt minun pitää keskittyä juuri tulevaan kauteen. Näemme sitten, mitä tapahtuu.’

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.