Florida Panthers varasi monien yllätykseksi vuoden 2016 NHL Draftin ykköskierroksella suomalaisen Henrik Borgström.

19-vuotias huipputaitava suomalaissentteri löi kuitenkin Denverin yliopistossa, juhlien myös yliopistomestaruutta, tiskiin sellaiset näytöt, ettei kukaan enää ihmetellyt floridalaisseuran valintaa.

Tänä kesänä hän oli mukana Panthersin nuorten lupausten kehitysleirillä ja ihastutti jokaisen. Hänestä levisi useita videoita somessa, joissa hän jallitti milloin maalivahdin, milloin puolustajan täysin kahville.

Borgström ei ole kuitenkaan suuntaamassa vielä tulevaksi kaudeksi Floridaan, vaan hän on jatkamassa huippuarvostetussa yliopisto-ohjelmassa myös ensi kaudella, mistä itsensä ovat viimeisimpinä lyöneet läpi muun muassa Paul Stastny, Tyler Bozak ja Jason Zucker.

Fansided-sivusto ennakoi Borgströmin käyvän yliopiston läpi, ennen kuin hän liittyy Panthersin NHL-miehistöön. Toisin sanoen se tarkoittaisi sitä, että suomalainen olisi mahdollista nähdä floridalaisseuran paidassa ensimmäisen kerran vuonna 2019.

Toki Borgström otti viime kauden aikana niin jättimäisiä askeleita, että Panthers saattaa hamuta nuoren suomalaisen riveihinsä jo tuota aiemmin.

Artikkelin kirjoittanut toimittaja Sam Golub hehkuttaa artikkelissaan Borgströmin kokonaisvaltaista pelaamista, mutta samalla muistuttaa, että hänen maalintekotaitonsa eivät saa ansaitsemaansa arvostusta. Samalla hän ennustaa suomalaiselle erinomaista NHL-uraa.

Borgström pelasi ensimmäisellä yliopistokaudellaan 37 runkosarjaottelua ja teki niissä tehot 22+21=43. Hänet valittiinkin sarjan vuoden tulokkaaksi ja lisäksi hän selvitti tulokaspelaajana myös tiensä NCAA:n toiseen tähdistökentälliseen. Frozen Four -turnauksessa, toisin sanoen pudotuspeleissä, hän teki neljään otteluun tehot 1+4.

Toistaiseksi Borgström onkin ollut todella tyytyväinen ratkaisuunsa siirtyä yliopistosarjaan.

– Jos joku kysyy minulta yliopistosta, suosittelen sitä todellakin. Se oli todennäköisesti elämäni paras ratkaisu. Sinulla on jääkiekko ja sinulla on ystävät, Borgström kertoi NHL.com:lle.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.