Kanadan Jääkiekkoliitto nimesi eilen johtoportaansa, mitä tulee maan ensi talven olympiajoukkueeseen.

Kuten kaikki tietävät, NHL-pelaajia ei tulla näkemään Pyongchangin olympiaturnauksessa, ellei sitten Alexander Ovechkin toteuta puheitaan olympialaisiin lähtemisestä.

Tämä asettaa etenkin Kanadan ja Yhdysvallat haastavaan tilanteeseen. Molemmilta mailta pelaa toki pelaajia Euroopassa, mutta sekä NHL- että NHL-sopimuksen omaavat AHL-pelaajat eivät ole maiden käytettävissä olympialaisissa.

Kanadan Jääkiekkoliitossa ollaan kuitenkin pohtimassa varsin mielenkiintoista skenaariota: mikäli nimittäin konkarikaksikko Shane Doan & Jarome Iginla jää ilman NHL-sopimusta, heidät saatetaan hyvinkin nähdä olympiajäillä.

– Tulemme ehdottomasti harkitsemaan kyseisiä kavereita, GM:n roolissa joukkueen rakentamisesta vastaava Sean Burke jysäytti melkoisen pommin TSN:n radiokanavan haastattelussa.

Kaiken kaikkiaan Kanadan joukkue tullaan kuitenkin lähes yksinomaan kasaamaan vanhalla mantereella pelaavista pelaajista ja ennen kaikkea yhdestä tietystä sarjasta.

– Suurin osa kavereistamme tulee Euroopassa pelaavista KHL-pelaajista, Burke paljasti samaisessa haastattelussa.

Toimittajan sana:

Shane Doanin ja Jarome Iginlan kaltaisten ikonien saapuminen olympialaisiin olisi melkoinen lottovoitto paitsi Kanadan joukkueelle, myös koko olympiaturnaukselle. Heistä tulisi automaattisesti kasvokuvat turnaukselle keräämänsä valtavan arvostuksensa ansiosta.

Koska heidän osallistuminen olympialaisiin tarkoittaisi sitä, että molemmat jäivät ilman NHL-sopimusta, olisi kyseessä myös täydellinen joutsenlaulu kaksikolle. He saisivat yli nelikymppisinä konkareina mahdollisuuden poistua kenties olympiavoittajina kaukalosta ja ylipäätään he pääsisivät jättämään viimeisen kiitoksensa omalle maalleen.

Kyseessä olisi kaiken kaikkiaan täydellinen joutsenlaulu molemmille pelaajista.

Heidän pelillistä panosta olisi myöskään turha väheksyä. Satavarmaa olisi nimittäin se, että he tekisivät kaikkensa pysyäkseen kunnossa olympialaisia varten, kenties treenaisivat jossain joukkueessa ja osallistuisivat kaikkiin mahdollisiin Kanadan harjoitusotteluihin. Samalla se tarkoittaisi sitä, että heidät tultaisiin näkemään Karjala-turnauksessa, sillä Kanada tulee osallistumaan tänä vuonna kyseiseen turnaukseen.

Ennen kaikkea he toisivat Kanadan joukkueeseen kokemusta vailla vertaa. Iginla on pelannut NHL-urallaan 1 554 runkosarjaottelua ja paukuttanut niissä tehopisteet 625+675=1300. Kaiken kukkuraksi hän on kaksinkertainen olympiavoittaja, World Cup -voittaja ja maailmanmestari.

Doan puolestaan on viilettänyt maailman kovimmassa kiekkoliigassa 1 540 runkosarjaottelussa ja tehnyt niissä tehot 402+570=972. Tämän lisäksi hän on toiminut 13 edellistä kautta Arizona Coyotesin kapteenina, mutta seurassa hän ei tule enää jatkamaan. Myös Doan on World Cup -voittaja ja kaksinkertainen maailmanmestari.

NHL-pelaajien loistaessa poissaolollaan olympiaturnauksessa, tämä uutinen saa niin innostuneeksi, että itsekkäästi sitä jopa toivoisi heidän jäävän ilman NHL-sopimuksia; tämä olisi nimittäin jääkiekon olympiaturnaukselle juuri se piristysruiske, jota se kaipaa.

Toki puhtaasti Doania ja Iginlaa ajatellen NHL-uran jatkuminen olisi mahtava juttu.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.