Jopa nuoremmat kiekkofanit ovat varmasti kuulleet termin ”Miracle on Ice”. Kyseessä on luonnollisesti Yhdysvaltojen maajoukkueen sensaatiomainen olympiakulta vuodelta 1980. Kyseinen joukkue koostui tuolloin täysin pelkistä yliopistopelaajista.

Nämä nuoret herrat onnistuivat nimittäin kaatamaan tuolloin mitalisarjan ottelussa kivenkovan Neuvostoliiton lukemin 4-3, mistä on tullut myös koko urheilevan maailman yksi ikonisista hetkistä. Viimeisessä ottelussaan se kaatoi Suomen lukemin 4-2, ja marssi koko olympialaisten kultamitalistiksi.

Kaikesta yhä paremman teki se fakta, että kyseiset olympialaiset tahkottiin Yhdysvaltojen Lake Placidissa.

Nyt, kun ensi talven olympialaisissa ei nähdä NHL-pelaajia ensimmäistä kertaa vuosikausiin, joutuvat jokaisen maan jääkiekkoliitot valitsemaan joukkueensa tarkoin ja harkitusti.

– Me katsomme jokaisen vaihtoehdon, jotta saamme turnaukseen kilpailukykyisen joukkueen. Sellaisen myös tulemme saamaan, ihan sama ketä vastaan pelaamme, Yhdysvaltojen jääkiekkoliiton avustava kiekkotoimien johtaja Jim Johansson kertoi USA Todaylle.

Johansson ei myöskään poissulkenut sitä mahdollisuutta, että turnauksessa nähtäisiin Yhdysvaltojen osalta myös yliopistopelaajia. Skenaario olisi varmasti sellainen, mikä tyydyttäisi monen kiekkofanin pettymystä edes pieniltä osin.

– Millään muulla maalla ei ole mahdollisuutta saada samanlaisia pelaajia turnaukseen. Tämä turnaus näyttää mahdollisesti jokaisen maan syvyyden sen pelaajien suhteen, ja uskomme, että meillä se on loistavassa kunnossa.

Yhdysvalloissa saatetaan kuitenkin kääntää päät myös Euroopan sarjoihin, jos se haluaa saada jalkeille parhaan mahdollisen joukkueen.

– Useimmat kaikista dynaamisimmat pelaajamme ovat NHL:ssä. On mahdollista, että turnauksessa ei maaleilla juhlita, joten pyrimme pitämään ottelut jatkuvasti meidän hallussamme.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.