NHL:n välimieskäsittelyt ovat tällä hetkellä kovassa vauhdissa, mutta tähän mennessä suuret nimet, kuten esimerkiksi paljolti esillä ollut Tomas Tatar pääsi Detroit Red Wingsin kanssa jatkoon ennen välimieskäsittelijän tuomiota.

Neutraali välimieskäsittelijä voi arvioida pelaajalle yksi- tai kaksivuotisen sopimuksen sekä sen arvon. Jos joukkue hylkää välimieskäsittelijän tarjouksen, tulee pelaajasta rajoittamaton vapaa agentti.

Tänään on vuorossa New York Rangersin ruotsalaissentteri Mika Zibanejad, joka ei ole vielä päässyt sopuun jatkopahvista manhattanilaisseuran kanssa. Hän tienasi edellisen sopimuksensa turvin keskiarvolta 2,625 miljoonaa dollaria kaudesta.

Osapuolet ehtivät vielä pääsemään omaan ratkaisuunsa tämän päivän aikana, mutta sen on tapahduttava Suomen ajassa illan mittaa. Muutoin välimieskäsittelijä ehtii julkaisemaan oman tuomionsa.

Vielä muutama päivä sitten osapuolet olivat neuvottelujen suhteen pienoisessa sillassa, sillä Sportsnetin toimittaja Elliotte Friedman kertoi omalla Twitter-tilillään, että Zibanejad pyytää 5,35 miljoonaa dollaria kaudesta, mutta Rangers on valmis maksamaan 4,1.

Zibanejad siirtyi Rangersiin viime kesänä, ja hän teki kauden aikana 56 runkosarjaotteluun 14 maalia ja yhteensä 37 tehopistettä.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.