Florida Panthers päätti tehdä kesän aikana kaksi radikaalia muutosta, joilla se pyrki nuorentamaan joukkuettaan. Tällä taasen haettiin etenkin sitä, että seura suuntasi vahvasti NHL:n nykystandardia, eli pelinopeutta kohti.

Tästä johtuen se päättikin jättää Jaromir Jagrin ilman jatkosopimusta, minkä lisäksi se osti suomalaishyökkääjä Jussi Jokisen ulos sopimuksestaan.

Loppuviimein ratkaisu Jokisen kohdalla saattoi tarkoittaa suomalaiselle todellista jättipottia. Mies pääsee nyt nimittäin taistelemaan Stanley Cupin mestaruudesta Edmonton Oilersin riveissä, jonka kanssa hän teki pian ulosostonsa jälkeen vuoden mittaisen sopimuksen, joka on arvoltaan 1,1 miljoonaa dollaria.

Eikä Jokinen missään nimessä ole vielä menneen talven lumia, vaikka hänen edellinen kautensa menikin hiukan penkin alle. Laituri nimittäin iski 69 runkosarjaotteluun 11 maalia ja yhteensä 28 tehopistettä. Tämä oli miehen heikoin saldo miesmuistiin.

Kuitenkin vielä toissa sesongin aikana Jokinen paukutti 81 runkosarjakamppailuun tehot 18+42, joten tähän mies pyrkii varmasti myös tulevan kauden aikana.

Jenkkisivusto Bleacher Report listasikin nyt sivuillaan kymmenen NHL-joukkuetta, jotka ovat vahvistuneet kesän aikana. Oilers mahtui kymmenikköön pitkälti juuri Jokisen hankinnan vuoksi.

Sivustolla muistutettiin hänen kenties suurimmasta avustaan, eli rangaistuslaukauksista. Jokisen onnistumisprosentti hänen NHL-urallaan on nimittäin niinkin komea, kuin 39,1.

Bleacher Report otti huomioon myös toisen tärkeän seikan, mikä ei niinkään liity hänen peliesityksiinsä. Hänestä nimittäin on kaavailtu seuran lupaavimmalle pelaajalle, Jesse Puljujärvelle, mentoria.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.