Detroit Red Wings taisteli vielä vuonna 2009 Stanley Cupin finaaleissa Pittsburgh Penguinsia vastaan, mutta tästä lähtien seuran tekeminen on ollut tasaista alamäkeä.

Osasyy tähän on seuran GM:nä toimivan Ken Hollandin haluttomuus suorittaa joukkueen kokoonpanoon jälleenrakennusta, minkä vuoksi Red Wings on ajanut itsensä pahaan liemeen.

Sen riveistä löytyy toki nuoria ja lupaavia pelaajia, mutta sen tilanne ei ole missään nimessä valoisa. Tästä kertoo paljon jo se, että vaikka sen kokoonpano on kenties heikoin miesmuistiin, on se palkkakattonsa yläpuolella jopa 3 miljoonan dollarin verran.

Se pystyy toki hautaamaan esimerkiksi Johan Franzenin noin 4 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen LTIR-listalle (pitkäaikaisloukkaantuneet), mutta tämänkin jälkeen sen palkkakatossa on tilaa alle miljoona dollaria.

Lisätilaa tulee myös siinä vaiheessa, kun se alkaa lähettämään joitakin pelaajiaan farmin puolelle, mutta liiaksi tilaa ei ole. Ja näillä vähillä perunoilla sen on solmittava nuorelle tähdelleen, Andreas Athanasioulle, jatkosopimus.

Tilanteen yhä pahemmaksi muuttaa se, että se on The Athleticin Craig Custancen mukaan kiinnostunut yhä veteraanihyökkääjä Thomas Vanekin palveluksista. Red Wings ei myöskään ole valmis ostamaan kenenkään sopimusta ulos, joten tilaa on tehtävä vaihtokaupan kautta.

Huhuissa on viime aikoina alkanut pyörimään nuoren ja lupaavan tshekkivahdin, Petr Mrazekin, nimi. Miehellä on toki omat ongelmansa etenkin asenteensa kanssa, jos huhuja on uskominen. Tästäkin huolimatta hänen kauppaamisensa tässä vaiheessa ei käy monenkaan mielestä järkeen.

Mrazekin lisäksi siirtohuhujen kohteeksi ovat joutuneet hyökkääjät Riley Sheahan sekä Gustav Nyquist. Heidän mahdollisista kaupoistaan ei voida sanoa mitään, ennen kuin heistä saatu vastine on tullut julkisuuteen.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.