Vaikka nimi Ron MacLean ei välttämättä soitakaan jokaisen suomalaisen kohdalla kelloja, on kyseessä hyvinkin tuttu mies. Hän nimittäin juontaa legendaarista Hockey Night in Canadaa yhdessä vieläkin legendaarisemman aisaparinsa, Don Cherryn, kanssa.

Siinä missä Cherry tunnetaan äänekkäänä ja mielipiteet jakavana ihmisenä, on MacLean huomattavasti hillitympi. Tästäkin huolimatta myös hänen suustaan kuullaan joskus todella vahvoja mielipiteitä, kuten juuri nyt.

MacLean oli nimittäin vahvasti sitä mieltä, että Edmonton Oilers maksaa Connor McDavidille tulevaisuudessa alihintaa. Jos olet asunut kiven alla etkä tiedä McDavidin uudesta sopimuksesta, niin teille pieni kertaus; nuorukainen teki Oilersin kanssa tämän kesän aikana kahdeksan vuoden mittaisen jatkosopimuksen, joka on arvoltaan 100 miljoonaa dollaria.

– Te tiedätte minut, minä olen vanhan liiton miehiä. Olen sitä mieltä, että hän on yhä alipalkattu. Monet ihmiset saattavat tässä vaiheessa katsoa minuun ja sanoa, että ”oletko järjiltäsi? Hän tienaa 100 miljoonaa dollaria!”. Hän pärjää tällä ja on tyytyväinen, aivan kuten Wayne Gretzky ennen häntä, MacLean kertoi Sportsnetille.

Gretzkyn MacLean nosti esimerkiksi siitä syystä, että vaikka Gretzky oli jo omana aikanaan kaikkien aikojen paras jääkiekkoilija, oli hän valmis tinkimään omasta palkastaan muun joukkueen vuoksi.

– Wayne halusi antaa enemmän rahaa joukkueen käyttöön, jotta siitä olisi saatu rakennettua parempi. McDavid tiesi mitä tuleman pitää ja hän on luonnollisesti tuon summan arvoinen. Jos markkinat olisivat reilummat, olisi hän saanut myös lisää, mutta olkoot nyt näin.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.