Tämän kesän pelaajamarkkinat ovat olleet siitä merkilliset, että pelaajat ovat hyvin pitkälti sanelleet haluamansa ehdot.

Esimerkiksi Nashville Predatorsin Viktor Arvidssonin ja Detroit Red Wingsin Tomas Tatarin kerrottiin olevan jatkosopimuksensa osalta kaukana niistä summista, mitä seurat olivat heille valmiita maksamaan.

Lopulta molemmat saivat kuitenkin haluamansa, kun Arvidsson allekirjoitti Predatorsin kanssa peräti seitsemän vuoden ja Tatar Red Wingsin kanssa viiden vuoden jatkosopimuksen. Myös palkat mukailivat täysin pelaajien haluja.

Nyt Pittsburgh Penguins ja puolustaja Brian Dumoulin saadaan iskeä samaan kastiin. Dumoulinin nimittäin kerrottiin hakevan välimieskäsittelijältä 4.35 miljoonan dollarin vuosipalkka, kun taas hallitsevan Stanley Cup -voittajan näkemys oli 1.95 miljoonaa dollaria, mutta lopulta osapuolet allekirjoittivat peräti kuusivuotisen jatkosopimuksen.

Dumoulinin vuosipalkka tulee olemaan uuden sopimuksensa myötä 4.1 miljoonaa dollaria, joten hän sai käytännössä ottaen tismalleen sen, mitä hän halusi, etenkin kun huomioon otetaan sopimuksen pituus.

25-vuotiasta yhdysvaltalaista on pidetty pitkään kovana lupauksena, mutta hän ei ole kyennyt vielä lunastamaan häneen kohdistettuja odotuksia.

Dumoulin on kuitenkin kyennyt nappaamaan itselleen pysyvän pelipaikan Penguinsin NHL-miehistöstä, sillä hän on kahden viime kauden aikana pelannut 149 runkosarjaottelua ja tehnyt niissä tehot 1+30=31. Pudotuspeleissä hän on puolestaan kahteen viime kauteen merkkauttanut 49 otteluun pisteet 3+11=14.

Toimittajan sana:

Pittsburgh Penguinsin päätös sitoutua pitkäksi aikaa Brian Dumouliniin on rohkea päätös ja se kielii siitä, että seuralla on valtava luotto nuoren puolustajan taitoihin.

Samalla se saattaa kieliä myös Olli Määtän kauppaamisesta. Suomalaispuolustaja on nimittäin aivan viime aikoina alkanut pyöriä entistä enemmän siirtohuhuissa ja esimerkiksi erittäin läheltä Penguinsia seuraava paikallislehti Pittsburgh Post-Gazette ei pidä Määtän kauppaamista ollenkaan mahdottomana.

On siis luonnollista, että palkkakattoaikana pitkän sopimuksen sorvaaminen tarkoittaa usein toisen kaverin mahdollista kauppaamista ja tässä kohtaa se saattaa hyvinkin olla Määttä.

Toki Post-Gazetten artikkelissa muistutettiin, että Määttää arvostetaan erityisen paljon seuran sisällä, joten mikäli Penguins olisi valmis kauppaamaan hänet, vaihtokappaleen/vaihtokappaleiden tulisi olla melkoisen houkuttelevat seuralle.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.