Ottawa Senators on kiinnittänyt vapailta pelaajamarkkinoilta ruotsalaispuolustaja Johnny Oduyan.

Kanadalaisseura tiedotti tehneensä 35-vuotiaan konkarin kanssa yksivuotisen sopimuksen, joka on arvoltaan miljoonaa dollaria.

Oduya aloitti viime kautensa Dallas Starsissa, johon hän siirtyi vapaiden pelaajamarkkinoiden kautta, heinäkuussa 2015, Chicago Blackhawksista. Teksasilaisseuran kausi sujui kuitenkin mollivoittoisesti ja helmikuussa, pelaajasiirtojen takarajalla, ruotsalainen tie kävi takaisin Chicagoon.

Mennyt kausi oli kuitenkin rikkonainen, eikä hän päässyt oikein missään vaiheessa kauden 2015-16 vetoon. Hän oli nimittäin edeltävällä sesongillaan tehnyt 82 runkosarjaotteluun tehot 4+17=21, kun taas päättynyt kausi tuotti vain 52 runkosarjaottelua ja pisteet 2+7.

Myös pudotuspelit menivät vihkoon, kuten koko Blackhawks-joukkueelta, sillä aiemmin takuuvarmana oman pään luutijana sekä satunnaisena hyökkäysten tukijana tunnettu Oduya jäi neljässä ottelussa pistettä ja hänen tehotilastonsa oli -3.

Ottawa Senators on 35-vuotiaan Oduyan NHL-uran kuudes seura, mikäli Atlanta Thrashers ja Winnipeg Jets erotellaan erotellaan toisistaan.

Hän saapuu viime kevään konferenssifinalistin paitaan ainakin osittain paikkaamaan Vegasin kautta Dallasiin päätynyttä Marc Methotia. Saattaakin olla mahdollista, että hänet pyritään istuttamaan maanmiehensä ja supertähden Erik Karlssonin uudeksi pakkipariksi.

Oduya on edustanut NHL-urallaan jo edellä mainittujen seurojen lisäksi New Jersey Devilsiä. Kokonaisuudessaan hänellä on tilillään upeat 798 runkosarjaottelua ja niistä tehot 37+145=182. Pudotuspeleissä hänet on nähty 106 ottelussa, tehoin 6+22=28.

Ruotsalainen tuo Ottawaan myös roppakaupalla voittamisen kulttuuria, sillä hän on Stanley Cup -voittaja vuosilta 2013 ja 2015.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.