Nashville Predatorsin GM:nä toimiva David Poile on auttamatta yksi NHL:n parhaista miehistä omassa roolissaan, sillä hän on kasannut seurasta todellisen voittajan. Tämä kulminoitui viime kauteen, kun Predators eteni aina Stanley Cupin finaaleihin saakka.

Hän on myös tehnyt Predatorsin peräsimessä useita loistavia sopimuksia, jotka ovat siis pitkiä, mutta myös seuralle edullisia. Näitä ovat muun muassa Calle Järnkrokin kuusivuotinen jatko, joka oli kokonaisarvoltaan ainoastaan 12 miljoonaa dollaria.

Listaan voidaan lisätä myös puolustaja Mattias Ekholmin jatkopahvi, joka oli niin ikään kuusivuotinen ja arvoltaan 22,5 miljoonaa dollaria.

Eilen Poile kiinnitti jatkosopimukseen hyökkääjä Viktor Arvidssonin, joka jatkaa seuran riveissä seuraavan seitsemän kauden ajan. Pahvin kokonaisarvo on 29,75 miljoonaa dollaria, joten sen cap hit on ainoastaan 4,25 miljoonaa dollaria.

Toki kyseessä on vasta yhden hyvän NHL-kauden pelannut hyökkääjä, joten jatkopahvi oli tältä osin suuri riski. Toki tämä kaikki oli tiedossa Poilen toimistossa, missä asiaa on pähkäilty jo pitkä tovi.

Loistava kausi täysin ansaitusti – tuurilla ei osaa eikä arpaa

Arvidsson pelasi Predatorsin riveissä viime kaudella 80 runkosarjaottelua, joissa hän iski 31 maalia ja yhteensä 61 tehopistettä. Jos asiaa katsotaan pelkästään tältä kantilta, oli jatkopahvi etenkin Predatorsin kannalta loistava.

Arvidssonin loistava viime kausi ei ollut myöskään tuuria, jos tilastoissa sukelletaan astetta syvemmälle. Ensinnäkin hänen laukaisuprosenttinsa ei kieli minkäänlaisista onnenkantamoisista, sillä se oli ainoastaan 12,6. Koko liigan keskiarvo kyseisessä tilastossa oli 10,753.

Arvidsson iski myös 31 osumastaan jopa 22 tasaviisikoin pelatessa, joten hänen avunsa ovat huomattavasti monipuolisemmat, kuin pelkästään ylivoiman siivessä seisominen. Tätä väitettä tukee myös se fakta, että hän iski alivoimalla jopa viisi maalia, mikä oli koko NHL:n paras määrä.

Laituri löysi myös kemian Predatorsin suurimpien tähtien, Filip Forsbergin sekä Ryan Johansenin, kanssa, joten tämän myötä seuralla on tulevaisuutta ajatellen todella vaarallinen ykkösvitja. Toki Johansen on vielä tällä hetkellä ilman jatkosopimusta, mutta hän tulee jatkamaan Predatorsin riveissä ilman minkäänlaisia kysymysmerkkejä.

Jos tilastoissa uidaan vieläkin syvemmälle ja katsotaan edistyksellisiä tilastoja, muuttuu Arvidssonin viime kausi vieläkin vakuuttavammaksi. Nimittäin jos otetaan katse niin sanottuun ”60 minuutin tilastoon”, oli Arvidsson tämänkin suhteen yksi liigan parhaita pelaajia.

Jos Arvidsson olisi pelannut viime kaudella jokaisessa ottelussa täydet 60 minuuttia tasaviisikoin, olisi Predators saanut aikaiseksi 68,4 laukausta ottelua kohden. Tämä oli NHL:n kolmanneksi paras lukema, sillä parempaan ylsivät ainoastaan Boston Bruinsin Patrice Bergeron sekä Brad Marchand.

Samaista tilastoa mukaillen Arvidssonin ollessa kentällä Predators loihti 32,79 maalintekopaikkaa yhtä 60-minuuttista kohden, mikä oli NHL:n 14. paras lukema.

Arvidssonin näytöt ovat siis vahvat; useiden tilastojen perusteella on nimittäin selvää, että hänen loistava viime kautensa ei ollut silmänlumetta, eikä siihen liittynyt millään tavalla minkäänlaista tuuria.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.