Winnipeg Jets hankki tänä kesänä maalilleen kaksivuotisella ja 8,2 miljoonan dollarin arvoisella sopimuksella Steve Masonin.

Lähtökohtaisesti Philadelphia Flyersissa ilman jatkosopimusta jäänyt kanadalaisvahti, jonka Jets siis poimi vapailta pelaajamarkkinoilta, tulee olemaan seuran ykkösvahti seuraavat kaksi vuotta.

Samalla hänen tarkoituksenaan on antaa kehitysaikaa huippulupaavalle Connor Hellebuyckille, joka useiden Jetsin johtohenkilöiden mukaan, siis jälkiviisautta hyödyntäen, joutui ehkä liian kovaan paikkaan.

Toisin sanoen tulevaisuus Winnipegissä lepää Hellebuyckin hartioilla, mutta se ei suoranaisesti näkynyt tämän jatkosopimuksessa. Osapuolet nimittäin allekirjoittivat yksivuotisen sopimuksen, joka on arvoltaan 2.25 miljoonaa dollaria.

Toisaalta sopimus tarjoaa molemmille osapuolille, ja etenkin Jetsille, yhden lisävuoden tarkastella Hellebuyckin kehityskulkua, minkä jälkeen pitkän sopimuksen arvo on helpompi määritellä.

24-vuotiaan yhdysvaltalaisvahdin oli määrä päätyä seuransa kanssa välimieskäsittelyyn, mutta yhteisymmärrys jatkosopimuksesta löydettiin kreivin aikaan.

Hellebuyck pelasi päättyneellä kaudella Jets-maalilla 56 runkosarjaottelua. Hänen torjuntaprosenttinsa oli kohtalainen 90,70 ja päästettyjen maalien keskiarvo osoitti lukemaa 2.89.

Jets-lupaus oli viime kaudella mukana myös syksyn World Cupissa, joskaan hän ei pelannut ainoatakaan ottelua, ja kevään MM-kisoissa, joissa hänelle kirjattiin kaksi ottelua torjuntatilastoin 92,20/2.50.

Kyseessä ei ollut suinkaan päivän ainoa jatkosopimus Pohjois-Amerikan suunnalla. Kerroimme aiemmin Brian Dumoulinin pitkästä jatkosopimuksesta Pittsburgh Penguinsiin ja myös Nashville Predators tiedotti solmineensa Austin Watsonin kanssa kolmivuotisen ja yhteisarvoltaan 3.3 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.