Yksi kuluvan kesän suurimmista yllätyksistä on ollut se, että tshekkilegenda Jaromir Jagr jäi ensinnäkin ilman jatkosopimusta Florida Panthersiin ja toisekseen hän on edelleen ilman seuraa.

Vaikka Jagr ei ole enää luonnollisestikaan 45-vuotiaana se sama pelaaja, mitä hän nuorempana oli, sijoittui hän viime kaudella Panthersin sisäisessä pistepörssissä neljännelle sijalle tehoin 16+30=46.

46 tehopisteen iskeminen, etenkään nykypäivän NHL:ssä, ei ole mikään väheksyttävä suoritus. Kaiken lisäksi on muistettava se, että hän ylsi noinkin kovaan pistemäärään ilman tuttuja kavereita, Aleksander Barkovia ja Jonathan Huberdeauta, ympärillään.

Se ei siis ollut osoitus siitä, että hän tarvitsisi kaksikkoa menestyäkseen, vaan päinvastoin se todisti olevansa edelleen enemmän kuin käyttökelpoinen kaveri pelaajan kuin pelaajan rinnalla.

Aiemmin kesällä Jagr twiittasi, että oli aika, jolloin kaikki GM:t soittivat hänen peräänsä ja tänä kesänä yhteydenottoja ei ole tullut ainoatakaan. Monet pitivät tuota tshekkipelurin huumorina, mutta ilmeisesti näin ei ole ollut, sillä sopimusrintamalta ei ole kuulunut yhtikäs mitään.

Jagr onkin edelleen kotimaassaan ja hän on treenannut omistamassaan tshekkiseurassa, Kladnossa. NHL on edelleen hänen silmissään ja NHL:n kaikkien aikojen toiseksi tehokkaimman pelaajan onkin vaikea uskoa, että hänelle ei olisi enää käyttöä maailman kovimmassa kiekkoliigassa.

– En usko olevani niin huono, ettenkö pystyisi pelata NHL:ssä, Jagr avautui tshekkitoimittaja Zdenek Jandalle.

Jagr on viettänyt pelaajaurastaan 23 NHL:ssä ja kausia olisi enemmän, ellei hän olisi siirtynyt KHL:ään vuosiksi 2009-2011. Kokonaisuudessaan hän on pelannut NHL:ssä hurjat 1 711 runkosarjaottelua ja tehnyt niissä massiiviset tehot 765+1149=1914.

Hän onkin itse uhonnut pelaavansa yli viisikymppiseksi saakka taalajäillä, mutta tällä hetkellä tilanne ei näytä kovinkaan valoisalta. Nähtäväksi jää, joutuuko Jagr kenties lopulta hakemaan NHL-paikkaa syksyn harjoitusleireillä tryoutin kautta.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.